Prodaja avta - NUJNO

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ojla!

Rabil bi nasvet.

Ena tetica bi danes NUJNO rabila avto. Ker seveda danes prepis ni možen, smo v zagati. Ne more počakat na jutri, ker morajo otroc zjutri v šolo, mož je pa ravno razvil avto (jao).

Torej, če mi dajo celotno kupnino za avto + ene 200 evrov vaščine, napišem pogodbo, da so od danes naprej odgovorni za vse, kar se zgodi z avtom, sem nekako zašščiten ali nisem? Prepis bi naredili potem jutri popoldne.

Avto ni vreden praktično nič, bolj me skrbi, kaj lahko z mojim zavarovanjem "ušpiči" do jutri?

Hvala!!

LP,
PIC

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ne nasedaj! ce bi bilo tako nujno ima na voljo taxi. nisi karitas. kateri avto?

strasni

Pripravnik
16. mar 2011
103
5
18
Sicer ni več aktualno, ampak dokler ni sklenjena nova zavarovalna polica gre vsaka morebitna škoda iz stare police. Tudi če imaš kupoprodajno pogodbo, kaj šle če imaš v roki le nek neoverjen pildek.
Jaz dokler ni vse zaključeno (prepis + da imam v roki kopijo nove zavarovalne police) ne dam avta iz rok.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Morda pogodbe, pravi prepis pa je pri registraciji, saj zdaj ne pustijo prenosa lastništva če ni avto odjavljen ali naprej registriran na drugega.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Brez prepisa dati avto v roke novemu lastniku je vstopnica, da ti naredi kar nekaj siviih las. Če nekomu zaupaš oz. prodajaš avto sorodniku si lahko kaj takega dovoliš. Da jaz dobim danes v roke avto, ki sem ga plačal brez prepisa, se lahko iz hudobije, grem po vseh naseljih, ko je omejitev 50 km/h in so prisotni stacionarni radarji, pa se vozim po 150 km/h. Le kdo bo dobil sliko na dom ?
Kar se tiče zavarovanja, je pa tak kapljica v morje. Pač v najslabšem primeru greš za tri razrede gor
smile-1.gif
.
Tudi jaz ne dam avtza iz rok, dokler ni vse črno na belem.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Pa na take fore ravno natgujejo pri poceni avtih, da se potem do izteka registracije vozijo na tvoje stroške. Prav namenoma ima v nedeljo silo kupit avto in se kar odpeljat z njim ...

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Saj je uredil, to je bila ena mlada družina, ki je nujno potrebovala avto.

Pa še njihovo hčerko uči mama od PIC-a.

Res je veliko nategov..ampak niso vsi nateguni.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik retLa pravi:
Saj je uredil, to je bila ena mlada družina, ki je nujno potrebovala avto.

Pa še njihovo hčerko uči mama od PIC-a.

Res je veliko nategov..ampak niso vsi nateguni.
Jaz sem mislil, da jim ne zaupa preveč, če gre pa tako rekoč za družinske prijatelje, pa mislim koji kur.ac češ ves posran temo na alterju odpirat, takšnim jaz posodim avto, ne pa da se jim ga bojim prodat.
bonk.gif