Prodaja avta. Kako?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Malo butasto, ampak tega res nisem počel že zelo dolgo. Kako se danes proda avto, konkretneje starodobnika?
Kupec pride, si ogleda, želi kupiti, da aro...ok. Se zmenita na enem tehničnem pregledu, prideš z avtom, kaj potem? Se naredi neka kupoprodajna pogodba (obstaja kak vzorec, da mogoče tehnični kopijo,..?) med obema, podpiše, odide na okence, kjer se zrihta prepis avta in to je to? Tablice ostanejo na avtu, certifikat starodobnika je vezan na avto, tako, da tukaj dodatnega dela po moje ni?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jaz sem prodajalec v tem primeru. Torej pripravim kupoprodajno pogodbo, spišem, da je kupljeno po sistemu videno/kupljeno, se dobiva na okencu, kjer mi preda denar, ki ga dam preveriti teti čez okence, podpiševa pogodbo in takoj narediva prepis. Kako je z zavarovanjem avtomobila? On verjetno mora skleniti novo zavarovanje, ki velja na avto, jaz pa mojega prekinem? Certifikat gre z avtom, gor ni mojega imena, mora pa verjetno on sporočiti nove podatke, da naredijo prepis nanj?

Še kaj?

I

Izbrisan uporabnik #488

Napišeš kupoprodajno, gresta na "tehničnega" , kjer imajo koncesijo oz. pooblastilo za UE postopke in tam se naredi prepis ("overitev" pogodbe).

Kako izmenjata kupnino, ara itd, stvar dogovora.

Če hoče on registrirati ob prepisu vozilo, moram skleniti tudi zavarovanje.

Certifikat gre z avtom, zadeve ureja tam, kjer so izdali certifikat, klub veteranov ipd...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kar sem zasledil je, da se izredno držijo, da novi lastnik ne more koristiti popusta na zavarovanju, dokler nima certifikata pisanega nanj, je to res? Mislim, da zadaj na certifikatu je moje ime, nisem siguren zdaj. Torej bi moral prej iti urediti prepis certifikata, plačati članarino in šele potem narediti prepis avta. Ali pa vzeti preizkušnjo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Meni na zavarovalnici gleda le če imam plačano članarino za tekoče leto, torej nalepka na kartici ali potrdilo o plačilu članarine.
Certifikat jih ne zanima oziroma so si ga prvič skopirali.

Če boš obdržal tablico na avtu, potem menjava certifikata najbrž ne bo potrebna.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Kar sem zasledil je, da se izredno držijo, da novi lastnik ne more koristiti popusta na zavarovanju, dokler nima certifikata pisanega nanj, je to res? Mislim, da zadaj na certifikatu je moje ime, nisem siguren zdaj. Torej bi moral prej iti urediti prepis certifikata, plačati članarino in šele potem narediti prepis avta. Ali pa vzeti preizkušnjo.
To je lahko samo interna fora kakega zastopnika, ki noče urediti poceni zavarovanja od katerega nič ne zasluži.