Problemi z zagonom

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Tkole je: Računalnik je prej delal normalno, potem je kar naenkrat disk začel mleti nenormalno dolgo. Na kar je ob zagonu ni hotel v XP-je in je napisal "No operating system found". Probam večkrat, ene dvakrat še uspe notri pridt zmrzne vse. Potem ni nikoli več prišel v XP-je. Ok, disk zanič. Kupim novega. Inštaliram XP-je, dela vse.
Nakar po ene 20 zagonih, spet "No operating system found". Zdej mi ni jasno kaj bi bilo spet?

Računalnik je bil vmes prenešen samo, v drugo hišo. Kable sem pogledal! Boot master record, ne verjamem da je ker je nov disk. Mogoče RAM-i, kej sračkajo?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Si ziher, da je prejšnji disk bil fuč? Lahko je tudi matična (kontroler) zanič. Če lahko si sposodi en disk, vrži gor XP-je in boš videl, če bo spet isto javljalo, ker trije diski pa ziher niso zanič.

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Misliš da je matična? Bom probal disk katerega sem ven vzel še na drugem računalniku sem pa skoraj 100% da je fuč. Če bo tam delal sem pa pač malo zaj... Misliš da bi bila potem kriva matična? Ta disk ki je zdaj notri je star 3 dni. Tako da je res nekam čudno.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
kolegica mela enak problem. menjava maticne je bila resitev. na sreco je bila v garanciji:)

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Na matični plošči preveri kondenzatorje, da niso mogoče napihnjeni. Imel sem isti problem, vendar, ko sem zamenjal kondenzatorje je bila težava odpravljena. Po zagotovilih elektronikov se na matičnih ploščah radi napihujejo kondenzatorji in potem povzročajo težave.