Problemi večstanovanjskih hiš

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
69
28
Prijatelj me sprašuje za nasvet, jaz pa upam da mu tu našel pameten odgovor. Hiša ima 4 lastnike. Problemi so z enim lastnikom, ki se požvižga na sodelovanje v skupnih projektih - kot sta recimo streha in fasada. Kakšne so možnosti ostalih treh, da ga v to nekako prisilijo oz. na koga se sploh obrniti v takšnih primerih ? Ali so enostavno v pat poziciji in mu ne morejo nič ?

IAmLost

Pripravnik
3. sep 2007
87
0
6
večstanovanjska hiša ni isto kot hiša z več solatniki
kaj torej sprašuješ- je ena hiša in več solastnikov ali hiša z več (4?) stanovanji

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
ce placujejo rezervni sklad, lahko zvisajo vplacilo rezervnega sklada na hisnem zboru in bo moral placevat - ko se zbere dovolj sredstev, se pa spet na hisnem zboru potrdi
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
večina velja. sodišče itd

in če človek nima denarja?

zdaj če se mu samo jebe za vse skupaj in samo noče plačat, potem ne vidim problema, pač naj drugi prevzamejo njegov del, če jih moti, če se pa upira kar tako iz ljubega miru....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Potem gre na izvršbo, v skrajnem primeru se stanovanje proda. Pač če si ne moreš privoščiti vzdrževanja hiše, moraš iti v kaj manjšega. Zakaj bi cela hiša propadala zaradi enega.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
tu nastane problem, ker imamo ljudje zelo različne predstave o propadanju, saj vsi vemo kako je na vasi, sosedi pobarvajo fasado, pa jih moramo še mi, sosedi kupijo nova okna, pa jih še mi, sosedi menjajo rolete, pa jih še mi... samo da je približno dost denarja, pa tudi če potrebe ni...

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
69
28
Mogoče sem se slabo izrazil - gre za privat hišo s štirimi lastniki (in štirimi stanovanji) . Glavni problem je streha. In stricu, ki je v spodnjem nadstropju, se gladko iebe za streho. Saj ne bo zamakala njemu.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Mogoče sem se slabo izrazil - gre za privat hišo s štirimi lastniki (in štirimi stanovanji) . Glavni problem je streha. In stricu, ki je v spodnjem nadstropju, se gladko iebe za streho. Saj ne bo zamakala njemu.

predstavite mu problem iz druge strani, recimo če ima klet, mu samo rečite, ko bo poplava, se bo pa nam jebalo za vse...

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.710
113
Hehe, mislim da je enkrat en tukaj napisal dobro idejo.
Zmenite se preostali trije lastniki in začnite govorit, da vam je vsega dovolj in da boste zadevo prodali. Da se vam ne da več ukvarjat s tem. Potem, ko se bo ta ideja prijela čez kakšnih 14 dni, skeširajte eni družini ciganov 100 EUR-ov in naj pridejo kao pogledat hišo. Kao da jih full zanima in da bi kar kupili vsa tri stanovanja.
evil.gif

Pa da vidimo jajcarja, če bo imel dovolj jajc in še tvegal z nevzdrževanjem stavbe.
grin1.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
to so v nemciji delali v elitni cetrti - kao prisel tip na ogled za svojo stranko, dal aro - potem pa prisli cigani in to trop njih gledat. Seveda vsi "ugledni" sosedi niso hoteli imeti ciganov in so vrnili aro (dvojno seveda), samo da se jih resijo :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.800
6.781
113
pri taščici
če streha ni njegov problem mu na strop nalijte malo vode. REcite da spušča iz strehe....
Jeba so taki lastniki, pravega prijema nimam v roki.