problemi s filtrom v excel-u

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Imam enostavno podatkovno bazo napravljeno v excelu. Podatkov je kar veliko (okoli 1000 vsrtic in 20 stolpcev. Napravljeno imam avtomatično filtriranje. Problem se mi je začel pojavljati, ker določenih podatkov v filtru ni več, oz. tistih, ki jih vnašam zadnje dni. To se sicer dogaja samo v enem stolpcu.
Moja edina razlaga je, da so tudi podatki v filtrih oemejeni na določeno število znakov. Ima kdo kakšno drugo idejo? Upam, da sem bil razumljiv...
Sicer bo pa potrebno počasi prestopiti na na access - seveda, če se ga bom uspel naučiti...

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Omejitev je in - če se ne motim - na 255 znakov. Vse kar je daljše se ne pojavi v seznamu.
Še vedno pa lahko filtriraš po prvih 255 znakih tako, da uporabiš wildcarde * in ?, npr. "abcd??xyz*". Za to iz seznama izberi možnost Lasten... (Custom).
PS: in ja, tudi dolžina seznama je omejena, v 2003 mislim da na 1000 *različnih* vrednosti. Tudi tu bi se našel kakšen workaround.

Nazadnje urejeno:

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Ne morem tega objaviti, uporabljam namreč v službi.

Se mi je pa zdelo, da so kakšne omejitve s številom znakov, oz. drugo podobno težavo (prazne celice, prekoračeno število podatkov). Sem pa res pozabil napisat, da je Office 2003.
Bo potrebno preiti na access (spet zaradi službe ne bo šlo s sql). Zdaj me pa čaka celo zimo se učit ta program
uf-1.gif