Problemi pri odprtju restavracije?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Malo razmišljam v tej smeri.
Ampak me skrbi, da je ogromno komplikacij zaradi hrane(meso ipd). Ali ima kdo s tem izkušnje? Kaj je tisti glavni problem pri odprtju/odpiranju? Ali je potrebno ogromno nekih dokazil, papirologije... V kakšnem časovnem intervalu bi se take in drugačne situacije sploh uredile?
Ali se ta problem s hrano olajšat tako, da imaš nekega dobavitelja, ki je že certificiran kot "neoporečen"?
 

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
HACCP - že to je samo po sebi ogromen problem

papirjev je pa seveda en velik kup (pa mogoče več kot le eden) ...

če si to res želiš, boš to tudi dosegel ...
 

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Malo razmišljam v tej smeri.
Ampak me skrbi, da je ogromno komplikacij zaradi hrane(meso ipd). Ali ima kdo s tem izkušnje? Kaj je tisti glavni problem pri odprtju/odpiranju? Ali je potrebno ogromno nekih dokazil, papirologije... V kakšnem časovnem intervalu bi se take in drugačne situacije sploh uredile?
Ali se ta problem s hrano olajšat tako, da imaš nekega dobavitelja, ki je že certificiran kot "neoporečen"?

Če imaš kakšno poznanstvo nekoga, ki dela v gostinstvu, ga izkoristi ob enem kosilcu. Tale haccap je ena jebena zadeva.
 

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Glede na to, da si prvo vprašanje o tem postavil na forumu, se raje ne ukvarjaj s tem, začni raje s čim manjšim.
O haccp boš mel par fasciklov, kje pa je še vse ostalo...to je navadna yeba
grin1.gif
 

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
sem že začel razmišljati o malo manjši zadevi, čeprav tudi restavracija nebi bila RESTAVRACIJA. Pač malo manjša zadeva...
Sem pa že govoril z enim gostincem, da mi malo bolj točno pove te stvari...
 

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ko kaj zveš prosim deli z nami, ker mene tud zanimajo te stvari.
wink-1.gif
Pa verjetno še koga...
 

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Defenitivno
wink-1.gif

Drugače pa najprej moramo sfiniširat celoten projekt/poslovni načrt, potem pa bo padla kakšna predstavitev(če bo zmanjkalo denarja za odprtje).
Samo najraje bi kar zaščitil patent(to vrsto restavracije), če se ga sploh da...
 

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Dobro bi laufala recimo restavracija z malcami, odprta recimo do polnoči, ob kakšni prometni cesti z velikim parkiriščem za tovornjakarje.
 

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Tovornjakarji niso ravno idealne stranke - hrano vozijo s seboj in zasedejo veliko prostora.

En lačen tovornjakar zasede toliko prostora kot en avtobus lačnih potnikov.
crazy1.gif
 

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ohoho, vem za nekoga, ki ima v Gruškovju eno zadevo, kjer prodaja čevape in podobne stvari, pa mu ful tovornjakarjev pride.