Problem z zamašenim odtokom v kopalnici

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
po uporabi sem normalno potegnil vodo na WC-ju in je na tleh udarilo nazaj skozi sifonček. mislil sem, da je enostavno problem v školjki, skočim pod tuš in spet enako - voda je udarila nazaj skozi sifon.

naslednji dan sem v odtok banje in v školjko vlil po cca. pol litra Mr. Muscula (kaj pa vem, kaj naj naredim) in je malo pomagalo, a samo na relaciji do sifona. sifon še vseeno ni vlekel.

danes sem pred odhodom v službo vlil Mr. Musculo kar direktno v sifon, upam, da bo končno zaleglo, saj gredo vsi odtoki skozi tist sifon - banja, wc, umivalnik in pomivalno korito.

ima mogoče kdo še kakšen predlog, kako se lotiti zadeve?

stanujem v starem bloku (40 let), v mali garsonjeri.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
tukajbo kvečjemu pomagalo da uporabiš 'zajlo' na koncu katereimaš navezano krpo (neke vrsto bunko - velikosti miši ->
crazy1.gif
tako najlaže ponazorim).

ker tekočine sotak tak....za v reklamo. KO pride res do zamaška pomaga samo mehansko čiščenje..torej nekako moraš priti zraven

se ti je pa verjetno zamašilo vkakem kolenu (ali celo na glavni vertikali..n evem ali gre za bloka ali hišo.-..so pa te vertikale običjanor pemera 13 cm...torej iztok v to vertikalo bi znal biti najbolj sumljiv)

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
A ma ta muskolo kaj napisan kolk časa je lahko v ceveh? Zdi se mi. Izogibaj se kakih kislin, ki jih priporočajo vodovodarji, ker so res agresivne. Meni vedno pomaga zajla
zmaga.gif
.Nevem kolk je debela 8 al 10 mm. Ne vem. Na začetku je mal razcefrana. Hudič je pri kakem kolenu a s volo se da.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
če ni druge...jo skoči iskat v kak Merkur (mogoče boš dobil že pravnamesnko za čiščenjeodtokov - torej z metlico nakonci)...oz. greš iskat (kakih 6 metrov...d aimaš potem za vse možne opcije) ter na koncu navežeš gor cunjo.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
No, tale muscolo moram rečt da dela - v domu se mi je zamašil odtok, za katerega niti ne vem kam pelje. Ker je edini, je ves čas cev samo fi 50. Po vseh poskusih sem tega hudiča nalil in zadeva se je odmašila.

Samo kot intermezzo - bil sem res pozitivno presenečen.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
U madona, se dobi take? Jst mislim, da sem tisto, ki jo imajo kamionđeje za cerado. Da dajo plombo gor,
grin1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Samo nekaj, wc sigurno ne odteka skozi talni sifon, ampak direkt. Banja, umivalnik in pomivalno korito, to pa ja. Talni sifon ima fiunkcijo vodnega pokrova, da ti ne smrdi iz kanalizacije skozi odtoke. V wc školjki je itak voda stoječa, ki opravlaj enako funkcijo.

Glede na tvoje simptome se bojim, da je zamašitev hujša. Če ne boš mogel očistiti z zajlo skozi sifon, bo treba školjko dol ruknt( da boš očistil odtok le-te - z zajlo v školjko ne smeš drezat ). To ni nek bavbav in ne znanost. Napotke pa veš kje dobiš....

Včasih pomaga tudi zadeva iz mojega avatarja
evil.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
baje, da je Mr. Musculo dober v sodelovanju s svinčenimi cevmi ...

vsaj piše tako na deklaraciji oz. navodilih za uporabo.

skratka, prejle sem spustil vodo in je šlo skozi. tako, da očitno je pomagalo. se mi je prej sumljivo zdelo, ker so vsi odtoki bolj švoh požirali, zdaj pa normalno, sem šel samo pod tuš, pa je bilo v banji do kolen vode ...
tongue-1.gif

skratka - ne vem, kako je zvezano to školjko in vse, vendar, ko je skozi talni sifon udarila voda, je je v školjki zmanjkalo in se je počasi dvignila nazaj na normalni nivo v školjki ...

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
To seveda ne drži! Zakaj pa potem tisti palčki pred vrati stojijo držeč se za nosove?
Pa to ne more biti res, da bi že pred štiridesetimi leti imeli odtoke s sifonom. Reklama je stara komaj leto ali dve.

Sori, moral sem...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
no samo da si rešil
So pa že razložili da wc ni vezan na sifon,
da je problem najbrž nekej od sifona naprej (vertikala)

Samo da si rešil