Problem z sosedom

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Do parcele kjer imamo drva vodi poljska pot, to je dovozna pot do cca 20 parcel različnih lastnikov. Po tej poti se moram peljati z goseničarjem, saj so drva na dokaj nedostopnem terenu in jih sam drugače ne morem spravit na ravno, del poti - od glavne ceste do prve in edine hiše - je betoniran. Z goseničarjem prevozim cca 20 metrov po betonu, ostali del vozim po makedamu.
Problem je k mi teži stric iz te hiše, da se po betonu z goseničarjem ne smem vozit, da me bo v nasprotem preimeru prijavil.
Naj povem da je goseničar mali (2,3t) in tam vozim prazen, na betonu razen površinskih prask (1mm) ne naredi popolnoma nobene škode, na betonu ne prav nič zavijam al obračam, samo nararvnost se peljem.
Pa tudi pogostot teh fur ni velika , tolko da drva spravim iz gozda, pol jih z gumarjem peljem dalje.
Dosti več škode mu naredijo ostali, k vozijo polne prokolice bal sena, samo to strica ne moti k vozijo z gumarji.
A mi kaj more?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Tega ne vem, lahko ga pa zayebeš z gumijastimi vložki v gosenicah. Potem pa njemu težiš, saj ima njegov avto večji talni pritisk...
grin1.gif

Se pa bojim, da za tvoje vozilo takih gosenic ni, poleg tega so drage.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Tega ne vem, lahko ga pa zayebeš z gumijastimi vložki v gosenicah. Potem pa njemu težiš, saj ima njegov avto večji talni pritisk...
grin1.gif

Se pa bojim, da za tvoje vozilo takih gosenic ni, poleg tega so drage.

Dobi se jih .... samo ne da so drage ... za teh 20 metrov jih že ne bom eno dopoldne gor dajal in pol še lih tolko cajta še dol pobiral.
Talni pritisk je pri goseničarju porazdeljen na cca 1,7 metra kar se gosenice dotikajo tal x2.
Tako da .....

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ja saj pravim, da ima stričev avto večji talni pritisk...a gume bi ti pa na terenu preveč drsele in jih ne moreš imeti stalno gor?
confused-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.040
996
113
ali te ta stric lahko dejansko prijavi in zakaj(v nasprotju s katerim zakonom deluješ) ?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.117
4.088
113
Ne kompliciraj, daj dva (x dva) 4m ploha pa se vozi po tistem.

Sosed te ne sme oviirat ker gre verjetno za javno pot (ali samo koriscenje služnostne pravice), po drugi strani pa tudi ti ne smeš uničevat ne javne ne zasebne lastnine.

Skratka oba sta na nelegalnem, to vodi potem v večno tožarjenje tako da pokaži dobro voljo, vozi se po plohih, sosed pa naj zamiži na eno oko!
zmaga.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

zmaga.gif

točno tako smo mi muvali buldožerja...pa ni treba da so plohi, colarce bojo dovolj
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
na betonu razen površinskih prask (1mm) ne naredi popolnoma nobene škode

Pa tudi pogostot teh fur ni velika , tolko da drva spravim iz gozda, pol jih z gumarjem peljem dalje.

Torej 1 fura naredi 1mm praske. In to se ne zgodi 1x v zivlenju ampak parkrat x 1mm praske je?

Po moji logiki gosenice po asfaltu ce je javen ne smejo in bi od ata prijava znala bit veljavna.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.790
6.771
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:

zmaga.gif

točno tako smo mi muvali buldožerja...pa ni treba da so plohi, colarce bojo dovolj
smile-1.gif

Ali pa stare bled plošče, če so plohi preozki. Je pa fino d aimaš pomagača ki ti prestavlja les...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Do parcele kjer imamo drva vodi poljska pot, to je dovozna pot do cca 20 parcel različnih lastnikov. Po tej poti se moram peljati z goseničarjem, saj so drva na dokaj nedostopnem terenu in jih sam drugače ne morem spravit na ravno, del poti - od glavne ceste do prve in edine hiše - je betoniran. Z goseničarjem prevozim cca 20 metrov po betonu, ostali del vozim po makedamu.
Problem je k mi teži stric iz te hiše, da se po betonu z goseničarjem ne smem vozit, da me bo v nasprotem preimeru prijavil.
Naj povem da je goseničar mali (2,3t) in tam vozim prazen, na betonu razen površinskih prask (1mm) ne naredi popolnoma nobene škode, na betonu ne prav nič zavijam al obračam, samo nararvnost se peljem.
Dosti več škode mu naredijo ostali, k vozijo polne prokolice bal sena, samo to strica ne moti k vozijo z gumarji.
A mi kaj more?

Smo že slišali za traktor?

Al pa goseničarja na prikolico.

Če povzročaš škodo, jo moraš sanirati, verjetno pa je asfaltna cesta javna ali privat?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
snečer si ti že slišal za traktor goseničar?

tko da daniel ima traktor
smile-1.gif

najbrž misli na praske ne vdrtine. torej ne dela škode. konc koncev na fužinah čez cesto kar redno vozi buldožer ali 20T bager pa se na cesti nič ne pozna.

drugač pa naj podloži les pa je. najboljša varianta.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:

zmaga.gif

smile-1.gif

Ali pa stare bled plošče, če so plohi preozki. Je pa fino d aimaš pomagača ki ti prestavlja les...

saj jaz sem bil tisti pomagač
smile-1.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Mam goseničarja Fiat, ...... v glavnem več škode na cesti povzroči traktor gumaš, ki pelje bale sena, pod tistim beton popoka, saj je tam točka pritiska na podlago zelo majhna (os prikolice s tovorom) Pod goseničarjem kot je moj, se to ne zgodi, ker se pritisk porazdeli na dolžino obeh gosenic. in te praske so pa tako minimalne da s prvim dežjem popolnoma izginejo.

Je pa cesta javna ....
Ne vem kaj mi stric more, če sploh ..... vseeno, še te tri al štiri fure bom pač les pod gosenice podložu.... k ne da se mi za dve drvi pričkat.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
danielt pa sej men je to jasno... ampak tqako kot eni ne razumejo, da traktor s širšimi gumami (Ali celo dvojnimi kolesi) naredi manj škode kot tratkor s ozkimi... in potem se vsak čudi če prideš s širokimi gumami... kao joj kok to potlač... pri teb pa isto. vsak misli, da goseničar uniči cesto...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Mam goseničarja Fiat, ...... v glavnem več škode na cesti povzroči traktor gumaš, ki pelje bale sena, pod tistim beton popoka, saj je tam točka pritiska na podlago zelo majhna (os prikolice s tovorom) Pod goseničarjem kot je moj, se to ne zgodi, ker se pritisk porazdeli na dolžino obeh gosenic. in te praske so pa tako minimalne da s prvim dežjem popolnoma izginejo.

Je pa cesta javna ....
Ne vem kaj mi stric more, če sploh ..... vseeno, še te tri al štiri fure bom pač les pod gosenice podložu.... k ne da se mi za dve drvi pričkat.

ce je sosed dedc na mestu, ti bo pomagal dile premikat, al ti bo vsaj en snopck ponudil v znak dobre volje...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
so ti že drugi povedal. Pa bom še jaz, ker nekaterim je treba stokrat, da kaj razumejo (ne mislim na tebe nooo )
Dile pod gosence (teh 20 m ni problem prestavt), šnopček spi pr sosedu, al mu ga pa sam ponud.
Pa upaj, da sosedu ni tolk za beton , kot za to, da lahko nekomu nagaja.
nahrung002.gif