Problem z golobi

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

doma na balkonu imamo stalno probleme z enim golobom - sedi na štangi pod treho in seveda serje na veliko! Človek si sploh ne mroe predstavljati, koliko te žvali naserjejo, vse je od njihovih - ozirom njegovih, sumim da je samo en - kakcev.

Torej, obstaja kakšen šprej, puder, mazilo, da bi jaz tisto štango, kjer sedi, namazal, da bi mu bil vonj odvraten, oziroma bi ga počasi pobralo? Samo, da ga pobere nekje drugje, da mi ne bo padel na balkon, potem se je potrebno še s crkovino ubadat..
smile-1.gif

No, lahko kdo predlaga še kakšno drugo rešitev, danes sem ga zalotil, kako spi gor in vanj iz jeze vrgel šibice.. presrašil se je, nevem pa, če je to trajna rešitev, v skranji sili si bom kupil tisto pištolco na plastične kroglice in ga streljal, če ne drugega, bom vsaj užival v tem..

Hvala

Lp

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Učinkovit način, da se znebiš golobov je, da na mesto kjer se zadržujejo namontiraš nekakšne špice, pa to ne z namenom, da se napišijo in da jih imaš potem za golaž ampak zaradi tega ne morejo pristat, ker jih pika. Vem, da imajo to na avtobusni in železniški postaji v LJ, pa verjetno tudi na kakšnih prometnih znakih in podobno.

Da pa bi vedela za kakšen sprej pa ne, potem ti ostane edino še zastrupljena hrana za ptiče, sam ubit nesrečneža verejtno res ni tvoj namen.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
napelji laks v višini nekaj cm nad ograjo, je bolj humano, kot pa špice
smile-1.gif

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
napelji laks v višini nekaj cm nad ograjo, je bolj humano, kot pa špice
smile-1.gif

Ja bogi golobi ...
Če maš mačka pri hiši bo pospravu kar bo padlo.
evil.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Naša stara mama je skuhala polento in zraven malo gipsa zmešala. Golazen je seveda veselo požrla zadevo in odletela. Nazaj jih pa ni bilo več
smile-1.gif
.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Špice imajo v Bauhausu;
sem imel enak problem - golobi so kampirali na legah od strehe; posranega je bilo pol dvorišča...
sedaj je mir.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Zračna puška? Samo meri v glavo in natančno. Če ga zadaneš v trup se samo prstavlja sem in tja, pa perje leti od njega. Če ga cilaš v trup, mu moraš kar kakšne tri metke našibat, da ga bo zrvnilo. Pa še takrat se bo premetaval po tleh in mu boš moral podariti milostno evtanazijo.
evil.gif

Komisar

Pripravnik
1. okt 2007
102
0
16
Centralni komite
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
Špice imajo v Bauhausu;
sem imel enak problem - golobi so kampirali na legah od strehe; posranega je bilo pol dvorišča...
sedaj je mir.

Mimogrede, a to so tiste špice, ki jih občasno videvam po oknih in strehah? Take kot za fakirjevo posteljo? :D

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ja.

In ni nič nehumanega - pač preprečijo, da bi hudič pristal na štangi, in tako tudi srat ne more z nje.

Veliko bolj humane so kot laks, ki ga žival ne vidi in zato vseeno poizkuša pristati, pri tem se pa dejansko lahko poškoduje.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Točno tako. Te špice niso ostre, so pa ravno toliko dolge, da golob z tacami ne doseže tal, gor mu je pa neudobno, zato raje odleti. Na naši firmi smo imel cel eskadron golobov, probali smo marsikaj, kupili smo celo neke ultrazvočne odganjalce (drago ko ps), pa ni bilo efekta. Potem smo pa kupili te špice, jih povsod kjer je bilo treba, nalepili kar z Sikafleksom in zadeva deluje. Golobi so se pa preselili na bližnjo cerkev
evil.gif
.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ..

No goody, potem pa res preizkusim zadevo s špicami..

Sem še v konradu videl, neki ultrazvok za odganjanje, stane oko25€, mapak mi je tudi tega denarja škoda, če bodo golobi še naprej posedali..

Nič, jutri v baumax, pa bo
smile-1.gif

Hvala

Lp,

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Se pridružujem spolšnemu mnenju, da je najbolj primerna rešitev montaža namenskih špic. Streljanje z zračno puško in napeljava el. toka v ograjo pač nista najbolj življenju prijazni rešitvi
smile-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, sem še sliko našel na compu. Tako nekako izgledajo te špice. So pa cca 12 cm dolge.
171737-DSCN4404.JPG

Priponke

• 171737-DSCN4404.JPG
    171737-DSCN4404.JPG
    23,8 KB · Ogledi: 1.218

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.897
104
63
mb+ -20km
Vlečem temo iz naftalina.

Kako se naj rešimo raznoraznih ptičev, celo dvorišče, 3 balkoni, vse posrano. Vsaki drugi dan peremo dvorišče in balkone, vam povem pravo minsko polje.

Takih špic pa nikakor ne mislim dajat na na novo fasado in novo streho.

lp

Nazadnje urejeno: