Problem s sinhronizacijo koledarja v mail clientu

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
do pred kratkim sem za službene potrebe uporabljal Macov primarni mail client, Mail, vendar se je v zadnjem času začel zelo upirati, predvsem pri pošiljajnu mailov - namreč nikoli dejansko nisem vedel, ali je mail bil poslan ali ne.

potem sem sprobal Microsoft Entourage in moram reči, da so prvi vtisi okej, še bolj všeč mi je dejstvo, da ima dokaj dober vgrajen koledar in aplikacijo MyDay. problem je le ta, da ne zna oz. se ne da vanj uvoziti googlovega koledarja (ali pa ga sam ne znam), za to pa na svojem računalniku uporabljam iCal, ki to opravlja odlično. problem je nastal, ko sem želel sinhronizirati iCal in Entourage Koledar - se nočeta povohati, pa ne vem zakaj, čeprav ima enostavno nastavitev sodelovanja obeh.

morda kdo ve, kako bi lahko združil njuno sodelovanje? MyDay od Entourage je super aplikacija, ampak če se koledarja ne bosta povohala, je ne bom mogel izkoristit.

aja, še to - če dogodek vpišem v Entourage, se le ta prenese v iCal, medtem, ko obratno niti slučajno. razen če ga prebarvam na določeno oznako, kar pa potem zna podret celoten delovni plan - ve kdo, kako bi to delovalo direktno, da bi Entourage uvozil oz. prenesel koledar kot je v iCal-u?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
problem Thunderbirda je ta, da mi njegov register zasede cca. 20-40GB placa na kompu (vsaj nazadnje je bilo tako) - inštaliram, ker sem ga imel na eni kišti prej in je blo okej. oz. niti nisem opazil, da je tok placa šlo.

na Macu pa kr naenkrat napol poln disk, pomečem vse fotke v arhiv, pa še vedno ni šla računica skupaj in sem šel dobesedno vsak folder gledat - in najdem tega Thunderbirda - 39GB ...
tongue-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Thunderbird ne zasede prakticno nic. To je najverjetneje tvoja posta, na katero si malo pozabil (ali pa si jo pospravil, nisi pa kompaktiral folderjev).

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Kaj maš mail preko POP3 ali IMAP/MAPI? Pri imapu se sicer hrani pošta na serverju, samo si TB še vedno lokalno hrani kopijo, kar pa lahko izklopiš. Pop3 je pa vedno shranjeno lokalno.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
POP. imam pa ponavadi na en client zvezana dva maila, gmail in službenega.

tu je sicer Mail od Maca boljši, ker ima oba računa lahko ločena, Entourage pač ne, vendar mi manjka destktop notification pri Mail-u, ko recimo delam kaj v fullscreen mode-u. to pa Entourage ima, če se prav spomnem tudi Thunderbird, ampak kot rečeno, Thunderbird je imel požrešno bazo, pri prej omenjenih dveh temu ni tako.

dobro, bom še videl, kaj se da narediti s koledarjem, če bi se dalo direkt v Entourage koledar zvezati bi bilo najboljše, ampak očitno ne gre.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Entourage je v stvari Outlook, samo da je to pač Microsoft Pack, ki dela na Macu. nisem videl Outlooka na Macu, samo Entourage ...
tongue-1.gif

kako pa lahko narediš, da loči? ker sem zadnjič kar nekaj časa zabil za to, pa mi ni uspelo ... ker mogoče bi potem šlo tudi s koledarjem ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Pri entourage sem malo pozabil, zadnje mesece uporabljam outlook. In v officu 2011 for mac je Outlook (do 2008 je bil pa Entourage), entourage se je poslovil. Tudi pod kožo sta povsem različna, Entourage niti slučajno ni outlook.
V Outlooku je v prevrencah pod general nastavitev, ali ti v inboxu grupira pošto iz vseh accountov ali ne. Pri Entourage sem pozabil, kje je. Ali na istam mestu, ali v account ali pa tam pod Reading.
Imam 4 mail accounte (tudi prej v entourage), vsak je ima svoj inbox ipd ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
za foro preveril zadevo, našel celo čisto legalno trial verzijo in sedaj sprobal zadeve, prve ugotovitve:

- občutno hitrejše delovanje od 2008
- ostalo več ali manj isto, kar se tiče Excela in Worda
- Outlook pa:
1. prenese vso pošto v inbox, ki je na serverju - Entourage samo nove maile oz. tiste, ki si jih določil
2. všeč mi je to, da lahko različne podpise različnim accountom pripišeš, to sem tudi vedno pogrešal, zdaj je to očitno urejeno

skratka edini minus je ta, da mi zdaj vleče dol celotno bazo Gmaila, kar pa načeloma niti ni tko švoh, ker bom lahko potem končno šel skozi mail po folderjih in jih uredil oz. pobrisal odvečno navlako. vsaj zgleda tako, da bo v Outlooku to lažje.

aja, koledar - zgleda isti šmorn, še vedno ga ne morem sinkat ali z Google Koledarjem oz. z iMac iCalendar-jem ...
tongue-1.gif

da bi se to združilo bi bilo pa bomba - da bi npr. vse bilo v Outlooku ...