Ne me držat za besedo, ker tvojega škrtanja ne slišim, zato lahko samo domnevam. Če praviš, da je disk, je za disk normalna edina resonanca (slišna zaradi vrtenja) in tisto tipično mletje. Kar je bolj hrapavo ali bolj grobo od normalnega, lahko indicira kakšen problem. Če imaš računalnik v garanciji, ga je bolje nesti takoj nazaj in zamenjat, kar se mora.
Še prej pa seveda backup, ker očitno v tvoji situaciji nekaj je narobe, čeprav ne moremo reči, kaj točno. Sem pa skoraj popolnoma prepričan, da te bo disk slej ko prej izdal.
V kolikor je računalnik kje kam padel, je lahko to krivo. Če je disk slabe izdelave, ga lahko uniči tudi, če samo udariš po mizi. 2,5'' diski imajo sicer zagotovilo do 900 G (~ 60 G v delovanju) za laptope, kar se mi zdi solidno. WD je za svoje desktop diske z 350 G-sile v nedelovanju zračunal, da je lahko usoden že padec na trdo podlago z 8 cm (3'').
Je pa to Hitachi. Hitachi = bivša IBM sekcija za HDD-je. Tako ali tako je nepomembno, ampak IBM je bil znan po click of death. Še meni so takrat vsi trije deathstari pocrkali.