Prizma ZM ter obroki

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Zdravo,

zanima me, če kdo ve če se da zrihtat, da plačuješ obroke na 3 mesece ali kaj takega, ker mi je 30€ težko dat brezveze ven.

LP

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Pozdravljen,

Seveda se da to tako uredit, če ti to bolj ustreza kot trenutni način plačevanja. Vse kar je potrebno narediti je to, da se izpolne obrazec za enostavne spremembe police, določi nov način plačila in to je vsa umetnost. Če želiš, ti zadevo lahko uredim tudi sam, vse skupaj nama vzame manj kot 5 minut časa.

Lp, Matej

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Pozdravljen,

Seveda se da to tako uredit, če ti to bolj ustreza kot trenutni način plačevanja. Vse kar je potrebno narediti je to, da se izpolne obrazec za enostavne spremembe police, določi nov način plačila in to je vsa umetnost. Če želiš, ti zadevo lahko uredim tudi sam, vse skupaj nama vzame manj kot 5 minut časa.

Lp, Matej

Aha super
smile-1.gif

kako pa bi to naredila?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Enostavno - dobiva se kje na kavi pa je to to
smile-1.gif

Ti pošljem sedaj še PM pa se dogovoriva o detajlih....

LP

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Že zrihtal na oddelku za življenska zavarovanja. KATASTROFA, da človek sploh ne more do svojega denarja, ko ga potrebuje. Plačuješ vsak mesec nekaj pa sploh ne veš kaj, nato pa še toliko kompliciranja preden zveš, da boš na koncu tako ali tako v zgubi. Ne vem v čem je sploh namen teh naložbenih zavarovanj, če si na koncu v zgubi :S

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Namen naložbenega zavarovanja je, da si ga omisliš, ko imaš vse ostalo že urejeno, torej imaš rizike za smrt in invalidnost že pokrite, prav tako imaš nek znesek že "v nogavici" oz. imaš tudi že prihranke, kateri ti omogočajo normalno nadaljevanje življenja v primeru kakšnega neprijetnega dogodka ali pa kot nadomestilo pokojnine itd...naložbena zavarovanja so zadnja, katera stranka potrebuje, saj si na podlagi predhodno omenjenih stvari lahko privošči tudi malo rizika in tudi potem ko si ga omisliš, takšne sorte zavarovanja oz. vlaganja ne smeš prehitro prekiniti, saj pri premalo časa produkt sploh ne pride do izraza, če je pa napačno sestavljen ((pre)visoka zavarovalna vsota in podobno) pa sploh ne in dejansko ni druge variante kot pa to, da si v izgubi....da slab(š)ega delovanja skladov zadnja leta po celem svetu sploh ne omenjam.... žal.

Naložbeno zavarovanje NI produkt, v katerega bi človek vlagal denar, zato da ga nekje pač ima in da ga vzame, ko ga potrebuje...žal pa veliko zastopnikov to napačno predstavi, saj šefi še vedno zahtevajo izpolnitev planov prodaje....

Drugače pa je bilo to (zahtevek za spremembo) tako, kot si sedaj ti uredil, res najenostavneje, glede na to, da si iz MB jaz pa iz okolice LJ
zmaga.gif

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Ma ja, še zdaj sem jezen kako me je "nategnila" moja agentka pod pretvezo da bom potem vedno imel kao 50% popust pri obveznem zavarovanju avtomobila, kar mimogrede sploh ni res. Predstavila mi ni popolnoma nič, jaz pa sem ji kot popolni laik v teh zadevah seveda verjel. Da ne omenjam, da sem še študent, ki mu zelo prav pride vsak € in moram nekaj plačevat, kar sploh ne potrebujem. Ko sem prišel na Zavarovalnico Maribor sem izpadel popolni bedak.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Citat:
Uporabnik MB91 pravi:
Že zrihtal na oddelku za življenska zavarovanja. KATASTROFA, da človek sploh ne more do svojega denarja, ko ga potrebuje. Plačuješ vsak mesec nekaj pa sploh ne veš kaj, nato pa še toliko kompliciranja preden zveš, da boš na koncu tako ali tako v zgubi. Ne vem v čem je sploh namen teh naložbenih zavarovanj, če si na koncu v zgubi :S

Naložbena zavarovanja so shit, jaz sem ravno prekinil (nehal plačevati mesečne položnice) z dvema in se samo zavaroval za isto brez naložbenega dela.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Naložbena zavarovanja so shit, jaz sem ravno prekinil (nehal plačevati mesečne položnice) z dvema in se samo zavaroval za isto brez naložbenega dela.

No to je malo pregrobo rečeno če mene prašaš... očitno nisi bil dobro obveščen in ti tudi nisi dovolj spraševal ko so ti prodali ta produkt.

Mene bolj nekaj drugega zanima...recimo vplačujem že 6let v nek naložbeni produkt...na začetku je super kazalo, ker je tudi sklad dokaj "agresiven", obdobje debelih krav prinese nekaj plusa v skaldu, potem pride kriza in stanje v tem skladu pade na recimo 35%. Okej razumljivo, stanje v skladu sovpada tudi z drugimi skladi po svetu. Zdaj se je pa večino skladov že začelo pobirati in so se že kar nekaj pobrali medtem, ko pa pogledam ta moj sklad, vidim da je stanje šele nekje na 50% in je to daleč od povprečja drugih skladov. Malo smešno in sumljivo bi rekel.

Potem imam še en drug produkt, ki se je "zaprl" lani in od takrat vplačujem vanj. Gledam stanje in je na praktično 0% donosa v enem letu. Če pogledam kake druge sklade, ki so približno na enak način agresivni, vidim donose v zadnjem letu nekaj desetih %...torej SPET veliko odstopanje.
Vplačevnaje imam sklenjeno za 15let in imam občutek, da mi ga bo do takrat prej pojedla inflacija kakor pa da bo nominalno kaj pridobil
bonk.gif
in se že konkretno sprašujem, če nebi kar zaprl oba in se sprijaznil z izgubo.
Sta pa oba pri KD, enega pa imam še pri ZM Prizma-Bric, ki pa tudi ni preveč donosen...oziroma ni v zadnjih 2letih nič prinesel ampak samo izgublja.

V čem je štos? A so malo pozabili na vodenje tistih skladov zdaj, ko je že "zaprt" in se osredotočajo na trženje novih?

Skratka zdi se mi, da se samo na začetki prikažejo neki donosi ali pa se govori o 10% donosih na letni ravni medtem, ko pa v realnosti verjetno ne bo prinesel niti 2-3% v povprečju vseh tistih 15 let. Gledam pa nekatere sklade pri Iliriki in imajo kar precej lepe donose.
Na cajte mam občutek da imajo potem zaposlene samo še neke ljudi, ki na blef vnašajo + ali - donose, malo gor, malo dol, generalno gledano pa je to zanemarljiv donos, ki ga poje inflacija z lahkoto.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Uff...ne, ne, ravno jaz sem ''tečen'' in želim pred sklenitvijo izvedeti vse oz. karseda veliko. Sprašujem, da sem na koncu že sebi tečen:)

To kar si pisal o skladih, vidiš, končno en, ki je napisal realno iz praktičnih izkušenj. Tako kot praviš, ko te snubijo, vsi govorijo o npr. 10% potem, ko pristopiš, kar naenkrat ne duha ne sluha niti o 5% Oz. se zgodi tvoj scenarij ali podobno.
Mene tudi snubijo za sklade zdej, vendar imam resne pomisleke, ravno takšne, kot jih opisuješ.
''Nisem tako bogat, da bi poceni kupoval''. Na daleč se ogni vsemu, kjer govorijo o enormnih letnih donosih. To enostavno, ne gre, ekonomsko ne zdrži.