Privatniki in kriza...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Novogradnjo imam blizu dokaj prometne ceste...

Zadnjič s pobi pijemo pivo po končanem šihtu in uletijo trije kangooji na dvorišče. Da bi polagali parket. Jaz pa komaj ometavam.

Še prej je bil en centralnar prav vsiljiv, pa čeprav sem mu povedal, da vem, kdo mi bo delal centralno.

Če pustim avto pri hiši, najdem "propagandni material" celo za brisalcem.

Pa če naletim na kakega privatnika, ki me pozna, začne takoj nalagat, da on dela to pa to...

Je res taka kriza, da se tako vsiljujejo?

Včasih si pa moral čakat in prosit, da ti pridejo naredit...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja dela je vsekakor manj, tudi privat investicije so padle za nekih 50%.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lej, tiho sem..pisem...in to znam delat tiho.

seveda, da se ponujajo. kdor zdej uspe pobrat posel bo živel in preživel. kdor ne, pač ne. to akže smao an to, d aje gradbeništvo pri nas nosilo lepe denarje in s eprej noben ni potrudil. ne za promocijo, prodajo, ne za storitev. ke rje bilo tega ko 'dreka'. danes je malo drugače.

pa še se bo spremenilo. najhuje je pa tam kjer so delavci domači.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Če nimaš kaj pametnega za povedat si lahko tiho...

Samo to je zelo pametno povedal, sam imam dosti krat občutek, da je cena zame, ko z Bmfo pridem nekam navadno ona maksimalna in prav čutim, da če bi z eno staro laguno ali kakimi jajci tam do 5k eur prišel, da bi bolje čez prišel !

No ja sicer se ni za bati se znam pogajati..., samo ko sem pa psa kupoval, mi je bilo pa pod častjo, da bi se za bodočega
člana familije pogajal ...in ja plačal sem še davek na Bmfo.
frown-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zdej si em spomnu na ometalce. po telefonu je bilo 1300 na kvadrat, vse. pa sem vztrajal da preverijo kaj je, oboki itd..ah ne, 1300 je to to, zadnja cena. da ponudbo. ker sem težil je le prišel gor na objekt. zagleda bajto, kvadrate..drugi dan dobim ponudbo za 1500 po kvadratu+zascita oken+vogalniki+to in ono..skupaj cca 1800 po kvadratu

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.994
7.357
113
O kateri valuti se pogovarjate? 1800 € za kvadrat? Verjetno še tolarjev!?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz že mesec čakam na konkretne ponudbe treh lokalnih za centralno oz. biomaso, vrednost kurilnice ene 12k€ in več.

Zgleda da majo dela čist preveč, nobene recesije.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.101
5.644
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jaz že mesec čakam na konkretne ponudbe treh lokalnih za centralno oz. biomaso, vrednost kurilnice ene 12k€ in več.

Zgleda da majo dela čist preveč, nobene recesije.

zmaga.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Hm, jaz mam pa težavo s mojstri. Parketar nima časa, drugega ne bom klical, ker je preverjen. Za vodo se bo komaj cajt vzel, za štrom je zmenjen, sam bom mogel na pol sam zvezat. vsi mojstri so res dobri in majo dela za popyzdit.
Ampak eden pa se je najdu, da napopa na vrata cifro. Za zidarska in malarska dela. qurc, to je pa moj foh.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Dela je veliko manj.....je pa res, da ne poznam enega mojstra, ki bi izdajal račun razen na izrecno zahtevo kupca.

ja sej to je resen problem, ker vsak misli kaj bo potem ceneje, ceneje je pa samo 8.5% ddvja in nic drugega, stem da ti nimas nobene garancije ker ni dokazila in on goljufa drzavo ti pa od tega nimas popolnoma nic ugodnosti.

Sam pac takoj ko rece brez racuna vsi zagrabijo brez da vedo kaj sploh pridobijo.