Pritrditev vrtnega umivalnika

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
V planu je postavitev kakega vrtnega umivalnika, nekaj takega:

umiv7.jpg

Kako pa je to treba pritrditi in na kaj? Je treba spodaj zabetonirati manjšo betonsko plato, morda tlakovce? Pa še pritrditi s kakim gradbenim lepilom, morda silikonom? Nekako prekucljivo se mi zdi vse skup
rolleyes-1.gif

Voda in odtok me ne skrbita, tisto bomo že rešili, edino stabilnost me skrbi.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Lepit z gradbenim lepilom ni priporočljivo že če npr. prepozno izpustiš pozimi vodo in ti razgoni cev...boš moral štemat.
Sigurno mora biti predvidena kakšna montaža z vijaki na profil, če ne drugega bo pipa z rozeto držala vse k sebi....

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
To je samostoječ umivalnik, ne stenski. Priklop vode in odtoka je v votli nogi, edino kar se sname še dol je lijak. Cev za vodo je vbetonirana v stojalo.

Za izpust vode ne skrbi, bomo zih uredili.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
če daš spodaj betonsko ploščo(da bo ravno) ga bo skoraj nemogoče prekucnit. imamo doma nekaj podobnega pa ni šans da ga kr tak prevržeš. stvar je konkretno težka.

majklnajt

Pripravnik
17. sep 2007
53
0
6
Jest mam tud betonsko ploščo, v katero sem zarezal luknjo za cevi...zadeva je stabilna in praktično je ne morem premakniti (sva jo 2 komaj zmontirala).

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No mi mamo zdaj ene prane plošče naštimane, položene na pesek. To pa ne bo v redu, plošče stran in zabetonirat plato. Če vama stoji bo meni tudi
smile-1.gif

Edino otroci bojo okrog skakali, da se tole na koga podre....brrrr
crazy1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ma ga mamo na travi, raven teren, spodaj pod stebrom je skopana luknja slabih 50 cm globine za drenažo. Umivalnik je kar konkretno težek, steber je lažji. Če bodo deca okrog skakali, se lahko samo potolčejo, padel ne bo na nobenega, razen če bi se vesili po njem.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
No mi mamo zdaj ene prane plošče naštimane, položene na pesek. To pa ne bo v redu, plošče stran in zabetonirat plato. Če vama stoji bo meni tudi
smile-1.gif

Edino otroci bojo okrog skakali, da se tole na koga podre....brrrr
crazy1.gif

kaj pa če daš spod betonsko plato recimo 1m x 1m pa daš kak vijak pa matico skoz? al pa ga kar zravzabetoniraš - ker če mu daš še osnovo 1 kvadrat ga še avto ne prevrže