Pritožba na zdravniško zbornico

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
Lep pozdrav! Prosim, če mi lahko pomagate!
Moja punca je letos rodila v eni izmed slovenskih porodnišnic in to dvanajsti dan po predvidenem roku. Dobila sva fantka. Med samim operativnim postopkom so jo okužili z sepso, bilo je kar hudo.
Odločil sem se, da napišem pritožbo na vodstvo porodnišnice in na zdravniško zbornico, pa ne vem kako naj se je lotim in kakšno obliko mora imet. Če ima kdo kakšen vzorec ali kaj podobnega bi bil zelo vesel, če mi ga posreduje.
Stokrat hvala za prijaznost.
Pozdravček!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Razumem, vse lepo in prav ampak kaj bi pravzaprav rad dosegel s to pritožbo? Razen tega da ti bo "odžrlo" čas in se boš drkal s pisanjem pritožbe ne boš dosegel nič. Zbornice so namenjene temu da ščitijo svoje člane. Sploh zdravniška zbornica je znana po tem da se grebe za zdravnike. Torej, ne bo nič. Kalanovi pa tako ali tako ne prideš do živega. Po drugi stani pa imaš prav da izraziš svoje nezadovljstvo, vprašanje kako bi bilo če bi vsi tako mislili in bili tiho...

Lp

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Pod 1: Brez odvetnika seveda ne boš dosegel čisto nič, ker se zdravniška zbornica do svojih članov obnaša pač v stilu starša nekoliko razvajenega otroka, ki polomi vazo, mamica pa mu nato reče le "Mamin pikec je poreden, porede." In to je vse. Razmisli, če boš šel v tožbo oz. kar sam predlagaj predlagane ukrepe, saj jih ima zbornica v malhi dovolj, da med njimi izbira čisto arbitrarno. Če je za napako po tvoje kriva bolnišnica, potem toži ustanovo. In če ja, potem priporočam kar odvetnika Andreja Pitaka (ali kako se že piše), ki smo ga na TV gledali v primeru Nekrep.

In pod 2, namenjeno pisalcu št. 2: smisel pritožb nad zdravniško delo in tožb zdravnikov ni v tem, da se človek fajn počuti biti špeckahla ampak v tem, da je bil oškodovan zaradi napake nekoga, kar je v normalni družbi splošno priznano in normalno (če nimamo sodišč, se lahko samo še streljamo). (Pri)tožba tudi ni namenjena temu, da bi delavce med zdravstvenim osebjem spravljali na kant (za take primere so zavarovani).

In pod 3, moram se strinjati z nečem, kar je pred časom napisala gospa Kozarčica: namreč, da brez pritožb ne bomo nikoli ugotovili, (če) je kaj narobe v našem zdravstvu, kajti nobene statistike o zdr. napakah se sploh ne dela. In če ne bi bilo ljudi, ki so, roko na srce, verjetno res malo nori, kot sta uboga starša Nekrepova, ki sta šla za svojo pravico do konca in naprej, se ne bo nikoli nič spremenilo na bolje.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No saj sem napisal zgoraj kako in kaj v par stavkih. Kako pa bo z primerov Nekrep pa vprašanje, počakajmo.

Lp

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Predlagam, da najprej pridobiš več strokovnih informacij. Ker kljub vsemu spoštovanju do resnosti zapletov, menim da je navedba, da _so_ jo okužili s sepso, strokovno ne drži, čeprav sem laik na tem področju. Obrni se na uporabnika Jernej naj ti opiše strokovno videnje tega, ker imam v spominu podatek, da je ob okužbi pri operaciji kolena Sanija Bečiroviča bilo rečeno, da v kar 40% takih operacij pride do kakšne okužbe. Kakšen je odstotek za operacijo, ki jo je imela tvoja punca, ne vem. Morda je bila napisana na papirjih, ki sta jih morala podpisati pred operacijo. Ali pa tam piše samo odstotek uspešnosti? Je operacija uspešna, če pacient preživi kljub okužbi?
evil.gif

Vidiš, polno vprašanj, pa nič odgovorov. Če bi bilo naše zdravstvo urejeno, kot je treba, bi to lahko vse prebral nekje na internetnih straneh našega zdravstva.

Menda imamo varuhinjo bolnikovih pravic, poskusi tudi pri njej dobiti koristne napotke. Dobro reši zadevo.

Čestitam k rojstvu fantka in upam, da ste sedaj vsi zdravi.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.385
113
Imamo lepo napisan novi zakon. Imamo bolnikovih pravic. To pa je tudi vse kar imamo, popolnoma neuporabno in bzv.

Sam sem v bolnici čakal na UZ preiskavo malo več kot mesec, ko sem končno bil na vrsti si je gospa vzela 10 sec. časa in ugotovila da ni nič narobe. Ob enem pa mi njen asistent pove da teh preiskav oni ne delajo in je bolje da grem samoplačniško. In sem šel.
K isti zdravnici samo samoplačniško. Vzela si je cca 7min časa in natančno preiskala nogo. Pri tem mi povedala opis poškodbe in špe slikce sem dobil.

Si moreš mislit da dobim od ene in iste zdravnice 2 različna izvida ? Razlika je samo da enega plača zavarovanje drugega pa sem moral sam.

Sam se bolj držim reka: vse se vrača vse se plača...

Naše zdravstvo ni vredno počenega centa...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.385
113
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ti pa imaš dokaz za nečedne posle zdravnikov. Kar prijavi.

Papežu ?
Bogu ?
Sosedu ?

Žal se noben ne sekira za takšne zadeve.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
To so res bogovi v belih haljah.
Ko pa se pogovarjajo o plačah imajo pa oh in sploh odgovornost....(je kater že za kaj odgovarjal, če se že zgovarjajo na "odgovornost")..

Sicer pa sem tudi sam razmišljal v tej smeri....
v širši familiji je nekdo umrl za rakom na debelem črevesju , kljub temu da je bil "stalno" pri zdravniku, jih opozarjal na težave, lani celo na operaciji /pruh, letos so mu pa vsi govorili kje je hodil tako dolgo... in je pač že pokojni.
Aja tožbo bi vložil zaradi čakalne dobe(oktobra dobil napotnico, pregled dobil julija), potem pa še proti osebnemu zdavniku mogoče....