print spooler in printer ne printa

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Torej, tale čudni problem me je doletel...

Ugotovil sem, da je print spooler nekaj kar rabiš za printanje (tja odlaga pc dokumente, medtem ko čakajo da se sprintajo), no, in kar naenkrat spooler pravi, da ne bi več delal. če ga račno zaženem, se zažene, in dokler ne pritisnem "print" v kateremkoli programu, je normalno zagnan. Ko pa pritisnem print, se pa zadeva ustavi. Kr sam se izklopi. Printer je delal čisto normalno, to je kr tko pršlo, ne vem od kje!

torej, mal sm že brskal po netu, pa nisem nič uporabnega našel...

Je kdo že reševal to težavo???

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
torej, mal sm že brskal po netu, pa nisem nič uporabnega našel...

Klikenzi

Sicer pa če povzamem nasvete iz zadetkov (niso koraki, naštevam rešitve):
1. Klikneš Start, Run (Zaženi). Vpišeš net start spooler in štrcneš ok.

2. Ponovno namesti gonilnike tiskalnika. Po možnosti novejše (poglej na net...).

3. Poglej, če se spooler avtomatsko starta. Greš na Start, Run. Vpišeš services.msc in najdeš Print Spooler. Dvoklik nanj, pri vrsti zagona mora biti izbrano Samodejno (Automatic).

Ampak načeloma bi moralo delovat, če stare gonilnike odstraniš/pobrišeš in jih ponovno namestiš.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja a misliš, da nisem že celega googla okol obrnil?

kako gonilnike izbrišem? edino tega še nisem naredu... pa na hp strani so tud stari od 2007 se mi zdi... pa so kao najnovejši.

je pa problem, ker je naštimano na avtomatsko, in tud zaštarta se, ko pa pritisnem print, ali kliknem karkoli v zvezi s printerjem, se samodejno ustavi.

ma, prejle sm se 4 urce matral, pa razen še večje zbrke, nisem nič dosegel. pa od kje sploh to pride?? virusa nobenga, stemi nastavitvami se tud noben ni igral... kr neki!

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Odklopiš tiskalnik (lahko samo ugasneš).
Pogledaš, če je nameščen kak dodaten softver (kakšni pomočniki, ki ždijo v opravilni vrstici poleg ure). Greš na nadzorno ploščo, dodaj/odstrani in išči karkoli od HP.
Ko odstraniš to, potem brišeš tiskalnik. Greš na nadzorno ploščo, klikneš Tiskalniki in faksi. Tiskalnik, ki ga hočeš izbrisat, označiš in stisneš delete na tipkovnici. Sistem malo zajamra, potrdiš.
Potem klikneš Datoteka, Lastnosti strežnika. Klikni zavihek Gonilniki.
Najdeš gonilnik in klikneš Odstrani.

Ponovno zaženi računalo in poskusi z najnovejšimi gonilniki, ki jih pač najdeš...

lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sm to naredil pa še vedno dela...

ampak zdej sm vsaj ugotovu, da ne dela le če hočem printat iz acrobata! iz worda dela!

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Svašta. Reinstall Acrobata? Reinstall windows?
Poglej malo nastavitve v Acrobatu, mogoče se ti je kdo igral z njimi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
reinstall acrobata je že padu, pa ni bilo nič bolje.

reinstall windowsow. jao, to bo zadnja možnost, ker vse še enkrat nastavljat se mi pa res ne da!!! klike, proklike, en kup programov, maile, ipd...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Printer si že vklopil in izklopil ?
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
na to sploh ne bom odgovarjal!!!
wink-1.gif

lahko me pa vprašaš, kolikokrat sem že reinstalliral printer.
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Si poskusil kakšen drug pdf program (foxit) ?
To samostojno zaženeš ali v browserju ?
OS ?
Nisi nič rekel, če je to nenadoma začelo delat ali ni nikoli delovalo ?
To maš laserski tiskalnik ?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Sass; nisem tega delal, ker to šparam za skrajno rešitev! pa tud ne vem, če sploh imam to aktivirano...

Andrej; nisem poskušal drugega, ker mora pač delat tud v acrobatu!
Windowsi xp sp3 se mi zdi...
delalo je skoz, zdej je nehalo
jap laserski, hp laserjet 1020

sej zdej sm obupal. Zbrisal sem vse printerje driverje, acrobata, vse na novo naložil, in zdej pač dela. Sam iz outlooka ne smem dat pdf printat. morem ga najprej odprt v readerju in pol dat printat... To je to. men se ne da več...

Ohrovt

Zelenc'
26. feb 2008
17
0
1
lol
V Acrobat readerju : File-> Print -> Advanced -> Print as Image -kljukica
in gas
Težave imaš s fonti !
LP

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik Ohrovt pravi:
lol
V Acrobat readerju : File-> Print -> Advanced -> Print as Image -kljukica
in gas
Težave imaš s fonti !
LP

Verjetno je res to.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ni ni... ker tisto kar hočem sprintat, sprinta normlano, če odprem posebej v acrobatu. če dam pa iz outlooka pa noče!

sm pa tud že to probal ja...