Print server Digitus DN-13003

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Pozdravljeni !

Sem že poizkušal na sorodnem forumu vendar nisem imel sreče, zato upam, da bom tukaj bolj srečne roke.

Lepo bi prosil za pomoč pri namestitvi print serverja Digitus DN-13003 saj mi nikakor ne uspe instalacija oz. tiskanje preko njega. Na eni strani je serverček povezan preko USB s tiskalnikom Samsung ML-2010 na drugi strani pa preko UTP kabla povezan na Thompson SpeedTouch. Namestitev gonilnikov poteka do neke stopnje brez problemov, ko pa bi se mi moralo pokazati okno v katerem bi lahko izbral print server le to ostane prazno in tudi preko nobenega drugega orodja, ki pride skupaj z namestitvijo gonilnikov za serverček ne zazna samega serverja. Tudi preko win. nikjer ne vidim (network)serverja. Vidim ga pa preko SpeedTouch-ove strani, kjer se ga lepo vidi skupaj z ostalimi PC-ji povezanimi v omrežje.Ali je mogoče tu potrebno odpreti porte in katere ?
Prosim za kakršno koli pomoč oz. ali je že kdo instaliral omenjeni print serverček.

Hvala že vnaprej in LP

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Pozdravljen !
Res hvala za odgovor.
Ja zadevo lahko pingam samo mi nekaj ne gre skupaj. Svoje omrežje imam postavljeno na 192.168.1.x. Serverček ima privzet IP 192.168.2.2, ne gre pa mi v glavo, da dobim ping replay na ta IP tudi ko ga izklopim iz napajanja ali izštekam utp kabel. Nič mi ni več jasno. Bom hvaležen za vsak namig.

Hvala in LP

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Oki... če ima default IP v drugem omrežju ga ti ne moreš videt... jaz bi na tvojem mestu odklopil PC iz mreže in direktno priklopil gor ta printserver (brez routerja vmes). Potem pa probaš najprej, če bo prijel DHCP, če ne bo sam nastavil IPja, ti ročno vnesi (v pc) nekaj iz istega omrežja, recimo 192.168.2.10 in se potem poveži na ta printserver. Nastavi mu, da naj ima default IP recimo 192.168.1.100, restartaj, priklopi nazaj v router in ma da se vidita
smile-1.gif

Lp

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
1000 X HVALA

Ja ko sem tudi na pc-ju nastavil omrežje 192.168.2.X sem lahko prišel do print serverja in mu spremenil IP na 192.168.1.X, no potem ni bilo več problema naprej !

Še enkrat hvala !