Primerek "slovenščine"

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Sneto iz foruma o "degu-jih". Kaj je to, pa preberite.

Znanstveno se je degu se imenuje "Octodon degus". Deguji so sesalci, in spadajo v skupino "Rodentia (glodalci). Natančneje spadajo v skupino "Caviomorpha. V tej skupini "Caviomorpha" degu spada v "Octodontidae". Ne dolgo nazaj znanstvene revije "Nature" objavil članek o "Caviomorpha". To je dejal, da "Caviomorpha" ne sodijo v "Rodentia", ker je par ekstra zobe, da so. Te so povezane s "Lagomorpha" (ki spada v zajci). Če je to res, bi to pomenilo, da degu ni glodalec. Ampak, če vi pogled na degu, boste videli, da ne izgleda kot zajci na vse, vendar je veliko bolj izgleda glodalcev. V degujih je izgleda lahko razlog za odločitev, da degu ni lagomorph. Ni jasno, na katero skupino v živalski svet v degu pripada. Nekateri ljudje želijo ustvariti novo kategorijo za "Caviomorpha", da poleg "Rodentia" in "Lagomorpha".

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Že, ampak na slovenskem forumu, slovenski administrator...
Tipično, da človek niti za sabo ne pogleda, kaj da na splet!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sej pa je forum o degujih ne pa o slovenščini na maturi 2009,...

Neformalno sporazumevanje!! Jaooo... Pa niste v šoli tukaj no, ali na kakih uradnih spletnih straneh specializirani za deguje,...
Admin je pa danes lahko vsak ki zna napol pisat in brat,...

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Obstajata dve vrsti postov v forumih.

Prvi so informativni, nekdo jih objavi z namenom, da nekomu sporoči neko informacijo. Namen sporočila zahteva, da je napisano v razumljivem jeziku, da je jasno viden smisel sporočila in da ga ni mogoče napačno razumeti. Čez tak post, ki naj bi me poučil o neki živali, sem se pritožil. Nič drugega.

Drugi so pa "spam". Nepomembno je, kaj sporočajo (če sploh kaj), tudi jezik je zaradi tega nepomemben. Saj po navadi še sam pošiljatelj ne ve, kaj je hotel napisati. Pa to nikogar ne moti, tudi mene ne. Jih pač ne preberem, saj hitro vidim, kaj je smisel celotne vsebine. Še enostavneje, pogledam ime pošiljatelja, pa mi je takoj jasno, kaj lahko pričakujem. Eni tako ali tako pišejo zaradi števila objavljenih postov, druge žene bolj čuden nagon, da so pač prisotni v javnih debatah (vsaka podrobnost s parlamentom je zgolj slučajna).

Da pa ima danes lahko vsak svoj forum in je njegov administrator pa nič slabega. Problem je največkrat v lastni nekritičnosti do objavljenega, upam pa, da ni za tem neznanje jezika in načina komuniciranja. Žal del Slovencev ne obvlada svojega jezika, pa če vam je to všeč ali ne.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Slovenci so v tej državi manjšina
grims-1.gif

tako kot v ameriki belci
grims-1.gif