Priklop štedilnika na plin

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Se slača imet priklopjen samo štedilnik na plin na mestni plin? Do sedaj sem videl,da so imeli poleg kurjave na plin priklopljen tudi štedilnik, kar je logično.
v enem stanovanju, pa je ogrevanje na vročevod in obstaja priključek na mestni plin in se sedaj lastnika sprašujeta ali se splača imeti? Al je ekonomsko bolj uporavičeno met na jeklenko?

Bi vedel kdo iz prve roke?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Se slača imet priklopjen samo štedilnik na plin na mestni plin? Do sedaj sem videl,da so imeli poleg kurjave na plin priklopljen tudi štedilnik, kar je logično.
v enem stanovanju, pa je ogrevanje na vročevod in obstaja priključek na mestni plin in se sedaj lastnika sprašujeta ali se splača imeti? Al je ekonomsko bolj uporavičeno met na jeklenko?

Bi vedel kdo iz prve roke?

Odvisno. Meni so odsvetovali sami v ljubljanski plinarni, ker je v našem bloku napeljava dotrajana, velikokrat morajo plin izklopiti, moral bi investirati nekaj denarja v ponoven priklop in montažo števca (25 let ni bilo aktivno). Pošten gospod mi je sam predlagal, da se enkrat na dva meseca zapeljem po jeklenko in plačam tistih 20€. Sem bil zelo pozitivno presenečen in hvaležen.

Seveda je pa poudarek na uporabe le za kuhanje. Če imaš več porabnikov (gretje vode recimo), bo mestna napeljava edina opcija.