Priklop na kanalizacijo

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Po cesti mi gre mestna kanalizacija in odločil sem se, da se bom priklopil nanjo. Sedaj imam greznico.
Zanima me, s kakšno cevjo moraš priti do kanalizacije, da te priklopijo? Je to kako določeno?
Hvala

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Ma ne - ti kar kramp v roke in koplji - navrtaj glavni kanal in not vtakni - so pa bile včasih najboljše salonitne cevi (si mel non-stop dela z njimi).

[/sarcasm OFF]

Sprehodi se na občino - tam povej tvoj "problem" in predvsem izvedi ali se laahko in do do kdaj se MORAŠ priklopiti (mislim, da je rok prestavljen na 2017). Ima pa to vsaka občina v svojih prostorskih planih (aktih) rešeno.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Ma ne - ti kar kramp v roke in koplji - navrtaj glavni kanal in not vtakni - so pa bile včasih najboljše salonitne cevi (si mel non-stop dela z njimi).

[/sarcasm OFF]

Sprehodi se na občino - tam povej tvoj "problem" in predvsem izvedi ali se laahko in do do kdaj se MORAŠ priklopiti (mislim, da je rok prestavljen na 2017). Ima pa to vsaka občina v svojih prostorskih planih (aktih) rešeno.

ma kaj ga j**** z tvojimi izjavami
kaj misliš da je javna kanalizacija na enem metru globine
lahko res izkoplje in položi vevi do mestne kanalizacije sam
plačati mora prispevek za priklop in ga oni sami priklopijo na kanalizacijo

pozdrav.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Po svojem seveda lahko sam - kar se tice kopanja na javnih povrsinah pa ti bodo povedali na obcini (po mojem ti v mestu ne bodo dovolil).

Pa se nekaj - v kanalizacijo NE SMEJO biti speljane meteorne vode. Tako da, ce imas sedaj zlebe speljane v greznico, zacni razmisljati kam in kako bos meteorne speljal.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
ad 1) potrebno je narediti projekt za ureditev kanalizacije
ad 2) v prijektu ti bodo specificirali kam se boš priklopil (morda se boš priklopil na sosedov revizijski jašek itd itd... variant je veliko)
ad 3) za prekop javne ceste potrebuješ DOVOLJENJE.v MOL ga izvajalec del uredi na LPT, kako je v MB ne vem
ad 4) priklop na javno kanalizacijo ti izvede komunalno podjetje oziroma pooblaščenec (samo priklop! izvedba priključka (cevi, Revizijski Jaški itd so tvoja domena)
ad 5) trenutno se polagajo UKC cevi, ponavadi fi 160 v kolikor gre za "hišni" priključek. na cesti so ponavadi betonske... če je bila rekonstrukcija pa tudi UKC...

načeloma pa kot sem rekel vse se začne s projektom... lahko se ti naredi, da je kota kanalizacije višja kot je kota tvojega izpusta, ali pa se višinska razlika s minimalnem padcem ne izzide->v tem primeru ti črpališče ne uide...

gr96 vkolikor poleg fekalnega voda poteka tudi meteorni vod lahko žlebove spelje tja... če pa je teren prodnat pa je itak najenostavneje naredit ponikalnico...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Najbolj enostavno boš prišel do informacij, če kontaktiraš osebo, ki je zadolžena za kanalizacijo na "tvojem" komunalnem podjetju.

Se dogovoriš, pride pogledat, svetuje kako naredit itn...

Alkoholik ti je lepo povedal, vendar vse to ni potrebno, če ni novogradnja...

Aja, cev sem dal jaz fi 160.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Pa se nekaj - v kanalizacijo NE SMEJO biti speljane meteorne vode. .

Ma nemoj. Zakaj neki imajo komunalna podjetja potem postavko "Odvajanje meteornih voda"?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji

patriot kaj ni potrebno? Vo-KA tretira vse enako... načeloma tudi pri starogradnji zahtevajo projekt... ni pa drag... tam ranga 300€;) so pa nianse od podjetja do podjetja to pa

meteorne vode se odvajajo po meteorni kanalizaciji. obstajajo pa tudi MEŠANI sistemi;)

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj pa ko pipo odpreš, gre veliko čiste vode "naprej", ne da bi se je "dotaknil".

jello

Guru
22. sep 2008
10.276
3.912
113
Na dovod, ki pride v bajto se montirajo magneti preko katerih se voda informira. Na odtok pa "razvod" na katerem gre čista voda levo (in pri naprednih sistemih tudi v ponovno uporabo), usrana pa desno in naprej v kanalizacijo. Ker je voda informirana vedno ve ali je usrana ali čista in to ni problem. Tukaj je zelo pomembna pravilna namestitev magnetov. Ker če fališ boš čisto vodo metal stran, wc pa splakoval z drekom.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
To je podobno kot z doplačilom za elektriko iz obnovljivih virov. Elektrončki iz hidroelektrarn točno vedo, v katero hišo morajo it.
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Normalno da vejo. Samo ob števec moraš nalepiti kopijo položnice iz katere je razvidno da doplačuješ. Snecer: za tvoj problem obstaja rešitev. Vodo zapri ko je ne rabiš.