Prijava nezgode / delo preko študentskega servisa

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Zadeva je takšna.....(bom poskusil na kratko napisat in zajet vse poglavite elemente za lažjo predstavo)

Delam oz delal sem v enem podjetju xy d.d. preko študentskega servisa, dokler se mi ni zgodila nezgoda pri delu. Pri delu oziroma med njim sem si zlomil nogo. Imel sem prevelike cokle pa mi je spodrsnilo in mi je noga v coklu zdrsnila pa prišla v tak neroden položaj, da mi je počila kost. Gre pa za podjetje iz živilske panoge, zato je v njem tudi predpisana delovna obleka in obutev.

No zaj pa naj bi imel ŠS, preko katerega imam dvignjeno napotnico za opravljanje dela v podejtju, sklenjeno kolektivno pogodbo za nezgodno zavarovanje z eno od zavarovalnic. Problem pa je nastal tukaj, ko sem danes šel v podjetje pa zahteval, da mi izpolnijo obrazec ER - 8 (prijava nezgode) , ki ga je potrebno izpolnjenega iz strani podjetja in zdravnika, predložiti ŠS za uveljavljanje zavarovanja. Odgovorna oseba v tem obratu, kjer sem bil "zaposlen", je pozabila prijaviti nezgodo pri delu. Jaz sem jo še sicer isti dan klical in ji povedal kako je na stvari in da me do nadaljnega več nebo. Danes pa sem bil na podjetju in mi niso hoteli niti dati obrazca za prijavo nezgode niti mojega potrditi, ker sem si enega sam izpolnil in bi rabil samo podpis in žig. Tam so se gledali in pravnik in vodja obrata in en ko naj bi bil odgovoren za varsnost pri delu ali neke takega. Na konco so mi rekli, da danes tega žal ni mogoče urediti iz njihove strani oz po domače ne dobim njihovega potrdila.

Rekli mi so naj se oglasim pri njih v ponedeljek, ker je kao oseba, ki sem ji javil nezgodo, do ponedeljka na dopustu.

Zaj pa jaz vas vas vprašam....... kako ukrepat oziroma postopati naprej, če bo podjetje vztrajalo pri tem, da mi ne izdajo potrdila? V smislu "čes saj si preko šs tukaj, kaj bi zaj rad..."

Lp in hvala za kakeršenkoli nasvet....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Seveda jim to ne diši, ker bodo fasali obisk inšpekcije in razne kazni.

Povej jim, da če jim to ni po godu, naj ti kompenzirajo v gotovini. Od zavarovalnice itak ne bo kaj prida. Drugače boš pač prisiljen prijaviti zadevo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
1) Najprej seveda pokliči še študentski servis, povej kako in kaj in malo... pojamraj :) češ da nočejo izpolniti prijave nezgode in če lahko še kdo z njihove strani malo pokliče v podjetje in teži... Tole namreč ni hec...

2) Btw., kaj pa misliš, da boš od zavarovanja dobil? Če se prav spomnim, ŠS plačuje zate zavarovanje samo za primer invalidnosti, in to je po moje vse... Zlomljena noga pa to niti ni... Da se ne boš je*al z birokracijo za đabe...
smile-1.gif

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Je odvisno od ŠS-ja. Pri tavečjih kot e-ŠS si nezgodno zavarovan na njihove stroške. Počakaj, da dobiš na telefon odgovorno osebo in če se ne bo dalo dogovoriti, vprašaj na servisu kako in kaj.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja saj sem klical na ŠS v njihovo pravno službo in so mi lepo razložili kako pa kaj, pa tudi oni so klicali na podjetje, ampak so tam isto slišali kot jaz, da je določena oseba, ki je za to odgovorna do ponedeljka doma in naj takrat bla bla bla.....glede na poškodbo, ki jo imam (zlomljeno stopalo) pa recimo, da zaradi tega tudi lahko nastopi trajna invalidnost.......sicer v vsakem primeru je treba nezgodo na delu prijaviti, kar je pa oni iz malomarnosti niso!!!

Pa še prevelike cokle sem nosil na delu, predhodno sem že jamral, da so peveliki in uničeni.........tako, da tukaj spet gre za njihovo malomarnost ..... in lahko spet kaj pokasiraš na račun odgovornosti....

Zaj treba počakat do ponedeljka, pa bomo vidli kako in kaj naprej.......

Kakšen predlog in nasvet pa še vedn dobrodošel.......več znaš več veljaš
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Če v pon. ne boste rešili zadeve v firmi kot je treba, kliči od od poncija do pilata vse po vrsti od inšpektorja za delo do... in vse prijavi. Mamo jim...
zmaga.gif

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
V info: podjetje je dolžno imeti te zadeve urejene (tvoj zdravniški pregled, varstvo pri delu). V primeru poškodbe so dolžni vsako poškodbo na delu, na poti na delo ali na poti iz dela, prijaviti inšpektoratu za delo (mislim da ravno na tem obrazcu er-8), če pa je hujša poškodba pa celo ministrstvu za delo če se ne motim.

Kolikor vem ni panike, če to storijo tudi malce kasneje, so pač pozabili v tisti zmedi.

V nasprotnem primeru bo vsak inšpektor za delo takšnega primera zelo vesel, saj gre za kar resno kršitev.

Pri katerem servisu pa si?

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
ŠS MB ima sklenjeno kolektivno pogodbo za NZ pri ZM
smile-1.gif

Torej za poškodbo dobiš €€ - žal pa ni kaj prida
smile-1.gif

Kot drugo bi na tvojem mestu zahteval prijavo nezgode, v nasprotnem primeru za obvestil ŠS. Seveda bi tem ex delodajalcu tudi omenil slednji ukrep.
Prijave se itak vsi izogibajo zaradi inšpektorja.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Evo nočejo mi izpolnit obrazca za prijavo nezgode pri delu.......se pravi, da mislijo vse prikrit ali pa zadevo potuhnit.......
shocked-1.gif

Tak zaj pa bo vojno stanje.....kaj klicat najprej odvetnika al inšpekcijo.....al koga hudiča
10.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Nihče jim nič ne moreee
shocked-1.gif

Klical inšpekcijo se pogovarjal direkt z inšpektorjem.... je rekel, da reče jim lahko naj mi dajo ta obrazec prisilit pa jih ne more......če pa sem videl, da je po zakonu, da morajo vsako nezgodo prijavit, kak jih te ne more prisilit......aja zato, ker so v firmi prikrili nesrečo oz pozabili prijavit nezgodo pri delu v roku 48 ur. Zaj pa je očitno lažje vse skupaj prikrit kot pa plačati kazen.......

Očitno je naša država in sistem tak, da nudi potuho kriminalcem pa pa takim praseecam v podjetju kot je bilo tole v katerem sem opravljal delo. In na koncu mam zvezane roke ......

Najbolše, da vsi postanemo kriminalci........
stupid-1.gif

Dnar bom že očitno pomazbo.....samo ko pa toto šefico na cesti vidim pa ji taki ([censored]) spustim an ves glas v faco....
jezen.gif

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Prijavi policiji!
Problem je, da moraš nezgodo prijaviti v 24h od nastanka nezgode...

Sem pa imel kot študent nesrečo s kolesom ko sem se peljal na delo,...in sem dobil zavaroivalnino,...za čas ko velja napotnica, pot na delo ter z dela si nezgodnoi zavarovan!

lp, Z

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Nezgoda se ti je zgodila ker si imel obute "cokle" neustrezne velikosti in ti je spodrsnilo...
Prevelike cokle, ti je dal delodajalec? So cokli sploh primerna obutev?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Pa kje ste se vi našli po enem letu hehe
smile-1.gif

Nisem nič urejal, ker se na lep način nič ni dalo...... po sodiščih pa se mi ni za vlačit itd......
Čakam še samo na priliko, da v živo kje srečam osebo, ki je bila odgovorna za to.....da si malo dušo olajšam, pa čeprav na banalen način
evil.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Pa kje ste se vi našli po enem letu hehe
smile-1.gif

Nisem nič urejal, ker se na lep način nič ni dalo...... po sodiščih pa se mi ni za vlačit itd......
Čakam še samo na priliko, da v živo kje srečam osebo, ki je bila odgovorna za to.....da si malo dušo olajšam, pa čeprav na banalen način
evil.gif

Super si to izvedel ni kaj
bonk.gif

Če nič drugega objavi tukaj s polnim imenom in priimkom ter nazivom odgovorne, da se ne bo še kdo nasankal z njimi
wink-1.gif

Lp.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Da bo še mene pol na koncu kdo tožil zarad širjenja neresnice, ker praseecam tak nič ne morem dokazat, ker "ni" prič.....