Prigrizki-večerja

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
V kratkem imam za zvečer povabljenih k meni cca 10 ljudi (kao zapozneli rojstni dan in še ena zadeva).
Ker je to čisto prijateljska družba, ne bi kuhala nekih stvari, ki mi zavzamejo celi dan...in ker je to v stanovanju, ne bo nek piknik z žarom, sači,...

Torej neko preprosto stvar, malo za pojest ... nato malo za popit
wink-1.gif


Za za četek bom imela tatarski biftek + domače kvašene rogljičke s šunko in sirom.
Kaj pa naj naredim kao za večerjo?
Brez nekega celodnevnega kuhanja, pripravljanja 5ih različnih jedi s prilogami, solatami....

Mislila sem mogoče na kako lazanjo?

Imate še kaj dobrega v mislih, kaj vi naredite kadar pride k vam malo večja družba??
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Rostbeef, francoska solata, malo hladnega bifeja popečena zelenjavca artičoke, kumarice, vložene gobice, dober kruhek in zmaga
wink-1.gif


lp D
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Fondue je za 12 ljudi premajhen...oziroma bi potem morala imeti 2... kar pa nimam
wink-1.gif

Tako, da to odpade, čeprav je dobra ideja, če je število ljudi manjše.

Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Rostbeef, francoska solata, malo hladnega bifeja popečena zelenjavca artičoke, kumarice, vložene gobice, dober kruhek in zmaga
wink-1.gif

lp D

Malo prezakomplicirano.
Za "hladen začetek" bo tako tatarski biftek in še celo topli rogljički
wink-1.gif


Rabim nekomplicirano TOPLO jed
smile-1.gif
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Rabim nekomplicirano TOPLO jed
smile-1.gif

ričet, jota, pasulj, golaž, goveji zrezki v omaki.. . . .... .... enolončnica v glavnem
grin1.gif
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Rabim nekomplicirano TOPLO jed
smile-1.gif

ričet, jota, pasulj, golaž, goveji zrezki v omaki.. . . .... .... enolončnica v glavnem
grin1.gif

Za rojstni dan ričet?
evil.gif

Ne vem no...
cool-1.gif


Raje bi kaj v stilu lazanje... Nekje sem videla enkrat, ko so delali neke kot mini zvitke iz testa (zvite kot polžki), polnjene s praženo čebulo, ter šunko narezano na drobne koščke... Ali skratka kaj v tem stilu.
Mogole res popečene tortilje in kake nadeve, da si sami zvijajo (kot faitase)...
 

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
to je res, ampak packanje kot je delanje fahitasov ali suši/sašimija je pa fajn da folk mal ustvarja ne da samo čaka da mu kej na talar pade
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ena ura dela nič več, več časa ti vzame da vse na talarje postaviš kot pa peka rostbeefa in opekanje zelenjavce
smile-1.gif
če kaj ni jasno

lp D
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Ena ura dela nič več, več časa ti vzame da vse na talarje postaviš kot pa peka rostbeefa in opekanje zelenjavce
smile-1.gif
če kaj ni jasno

lp D

Ja, če imaš vse priprave
smile-1.gif

Jaz za 12 ljudi žal ne bi v teflonki kaj takega počela
frown-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz sem enkrat za toliko ljudi poleg narezkov iz večinoma domačih dobrot naredil še skutine palačinke. Res da sem imel z njimi dobri dve uri dela, ampak so pa zmagale.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ma kaki, če maš meso in zelenjavo kupljeno, prižgeš ror na 200 začiniš in pripraviš meso, vtakneš hudiča v pečico za 40 minut in nato ugasneš pečko. Zelenjavo našniclaš na šnite, jajčevci, bučke malo masla ali olivnega olja in piči gas v ponvi, pred in med prvim obratom zrežeš malo česnja in peteršilčka ali pa šnitlaha ko je zelenjavca popečena cca 8 minut zložiš na pladenj in potreseš z začimbnicami pokapljaš z olivcem in accetom = zmaga. Francosko lahko narediš sama lahko pa jo vzameš v delikatesi. Artičokce in pa gobice če jih nimaš prav tako. Z vsem skupaj ni več kot 45minut, če si zelo počasna 1 ura dela da je na mizi. Samo mesek naj pa bo uležan, da se ne bo cedilo rdeče po krožnikih, ker ne veš kako tvoji gostje prenašajo kri
wink-1.gif


Zraven pa kakšno francosko štručko al pa polnozrnato pa mogoče malo zeliščnega masla in boš garantirano prva zvezda zabave

lpl D
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Še en glas za tortilje.
Pripraviš testo že prej, ga razvaljaš ali kupiš, narediš par različnih nadevov (piščanec, tuna, sirni za brezmesne, mogoče še zelenjavni) in potem samo pogrevaš tortilje, nadevaš ,siri, omake na vrh in daješ na mizo. Praktično vsakemu po želji.
Pri nas je to ful zapalilo.
Preprosto pa hitro.