Pridruži se TIMU!

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Kolega "odpira" firmo pa sem še tukaj tole objavil ... Morda pa koga zanima.

Citat:
Razmišljam o ustanovitvi svojega podjetja (najverjetne d.o.o. s partnerji/partnericami), ki bi se ukvarjalo z FINANČNIM, RAČUNOVODSKIM in DAVČNIM svetovanjem.

Sem absolvent na ekonomiji (vpš) smer podjetništvo (samo še diploma).

Prej bi opravil še ene 5-6 seminarjev na temo financ.

V posel bi šel še z nekom ali večimi osebami, ki jih zanimajo ali FINANCE ali RAČUNOVODSTVO ali DAVKI. Jaz lahko brez problema pripravim poslovni načrt oz. skupaj in analiziramo če bi se to podjetje izplačalo. Eu spodbuja podjetjetništvo tako, da se lahko dobi celo poslovni prostor zelo poceni ali brezplačno, razna svetovanja...

Konakt: zan@najnaj.si, telefon: 040 242 248

vir

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik HS2K pravi:
He he, kok izkušenj pa ima tale poba?

Najbolje, da njega direktno vprašaš ...
cheer.gif

Mislim, da pa kar nekaj ve o teh stvareh ...
smile-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Brez referenc in izkušenj (absolvent, na seminarje bi šele sedaj šel) delati podjetje, ki bo svoj kolač rezalo na relativno pokritem trgu je tako tako. Kar se pa njegovega komentarja glede poslovnih prostorov tiče se pa vidi, da ne ve kaj podpira EU (podpira podjetništvo in podjetja a ne tovrstna - poudarek je na inovativnosti in perspektivnih dejavnostih).

Vsekor pa vso srečo v njegovem izzivu.

zan

Zelenc'
10. sep 2007
2
0
1
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Brez referenc in izkušenj (absolvent, na seminarje bi šele sedaj šel) delati podjetje, ki bo svoj kolač rezalo na relativno pokritem trgu je tako tako. Kar se pa njegovega komentarja glede poslovnih prostorov tiče se pa vidi, da ne ve kaj podpira EU (podpira podjetništvo in podjetja a ne tovrstna - poudarek je na inovativnosti in perspektivnih dejavnostih).

Vse kar si napisal je pravilno, vendar v mojem primeru ne drži. Finančno področje že spremljam kar nekaj časa- berem knjige,članke, internet..., 3 leta se ukvarjam že z vzajemnimi skladi (svoj portfelj sem povečal v tem času za skoraj 100 % v 3 letih), imam tudi nekaj delnic, trenutno sem se ukvarjal bolj z marketingom in se tukaj izobraževal. Razumem tudi malo davkov in kar nekaj računovodstva.

Med tem časom sem bil lastnik najnaj.si.

Glede poslovnih prostorov je res kar si rekel za EU, vendar z dobrim poslovnim načrtom lahko pridobiš dosti dosti ceneje poslovni prostor - sploh sedaj ko LUI, tehnološki park Brdo odpirata novi stavbi
smile-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik tis pravi:

Jaz pa pozdravljam pogum, ki ga izžareva poba. Zakaj je treba že v kali zatirat nadebudne bodoče podjetnike? Glede na to, kako je z zaposlovanjem "možganov" pri nas, so take aktivnosti zelo zaželjene. Vsak začetek je težak, vendar če si dober, se vedno najde prostor. Upam, da mu bo uspelo.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Naj ne bo narobe razumljeno kar sem napisal.

A dejstvo je:

- kdor išče računovodjo želi izkušenega in preverjenega,

- kdor išče davčnega svetovalca želi (in verjetno potrebuje) res izkušenega in dobrega strokovnjaka, ki pozna ozke ločnice med zakonitim in nezakonitim in ti zna prihraniti denar (zakaj bi dajali državi, kar smo ustvarili sami).

In to je tisto, kar me je zbodlo pri njegovih ciljih. Strinjam se - finančno svetovanje (ki je seveda veliko lažje in manj odgovorno) je priložnost za zagon in s časoma se lahko izgradi tudi drugo. Vsakega perspektivnega mladega podjetnika podpiram, saj sem tudi sam eden od njih (ok, mlad sem res še)- opozoril sem le, da se spušča v tržni segment, kjer že obstojajo močna in prepoznavna imena posameznikov in podjetij.

Vsekakor pa Žan... dobrodošel na forumu. Se kontaktiramo drugače
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

zan

Zelenc'
10. sep 2007
2
0
1
Se strinjam... zato pa o tem le razmišljam - bomo videli pa kaj bo ko bom vse analiziral in ko vidim, kaj kandidati nudijo:)

tommas

Pripravnik
11. avg 2007
242
0
16
razviti zahod
tole je kar velika stvar v planu verjetno, finančno svetovanje se mi zdi še najbolje od tega
smile-1.gif

davčno svetovanje se bo težko obneslo, nisem popolnoma prepričan ampak se mi zdi, da imajo člani gzs to brezplačno tako da velikega popraševanja
za računovodsko svetovanje potrebuješ pa ogromno izkušenj, delam v računovodskem servisu cca 1 leto poknjižiti znam vse in kar nekaj svetovati ampak za kakšno resno svetovanje pomoje potrebuješ min. 5let izkušenj, ker moraš vedeti vse

Ali bodo še kakšni prostori kje za dobiti ceneje tako kot npr tehnološki park? V tem tehnološkem parku za to dejavnost ne bo mogoče dobiti prostora verjetno, razen če ponudiš kuverto s pravo vsebino pravi osebi
wink-1.gif