Pridobitev izpiska telefonskih klicev

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Zanima me, kakšni so pogoji za pridobitev izpiska telefonskih klicev na številki, katera je v tvoji lasti. Lahko greš brez težav in dobiš ali moraš imeti kakšen pravni temelj (npr. tožba)?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Pokličeš pa ti pošljejo.Ne rabiš nobenih naloga
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
hm.. Za odhodne vem, za odhodne sem pa tole našel
Odgovor Telekoma na radiu Aktula letos
Citat:

Naročnik posameznega operaterja lahko pridobi zahtevani t.im. »izpisek dohodnih klicev« le na ustrezni pravni podlagi. Z dnem 18. 5. 2011 je v veljavo stopila sprememba Zakona o elektronskih komunikacijah, ki opredeljuje obveznosti operaterja glede izdajanja razčlenjenega računa. Ta zakon v sedmem odstavku 91. člena določa, da operater izda razčlenjeni račun višje stopnje s takšno stopnjo členitve klicanih in klicočih oseb, pri kateri ni mogoče razpoznati njihove identitete, tako da izpusti oziroma izbriše zadnja tri mesta telefonskih številk. Celotno telefonsko številko klicane in klicoče osebe sme operater razkriti le na izrecno zahtevo naročnika, ki ji ta priloži pisno soglasje te (klicoče) osebe. Tudi sicer operater razčlenjeni račun izdaja le za preverjanje pravilnosti zaračunanega zneska na osnovnem računu za telekomunikacijske storitve. Če bi operater naročniku posredoval podatke v nasprotju s to zakonsko določbo, se to šteje za nezakonito ravnanje s strani operaterja.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam se mi zdi, da ni cela številka vidna, ampak zadnje 3 cifre mankajo al neki tazga.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Bedasto. Če je telefon moj, imam vso prvico vedet, kaj sem z njim počel.
Mimogrede: na telefnu imam imenik z imeni, naslovi, telefonskimi, tudi kak rojstni dan se vmes najde, pa seveda slike ljudi ...
Ugibam, da je to zbirka osebnih podatkov. Le kakšni predpisi veljajo zanjo?
grims-1.gif

Bi rekel, da (ker ga vlačim po žepih, puščam na mizah, posojam sodlevcem, pošiljam okoli številke in podobno) ziher kršim kaj v zvezi z varstvom osebnih podatkov.
bonk.gif

Nazadnje urejeno: