Pridelano v Sloveniji - NE HVALA

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Mislim, da naše inšpekcijske službe nočejo nadzorovati in ukrepati, ko je vprašanje zastrupljanja Slovencev. Če bi želeli in jih omejuje zakonodaja, bi lahko predlagali spremembe.

Preveč (napačnega) pesticida v hruškah
http://www.delo.si/clanek/o289792

Je bil še en članek nekje, ko je ta kmet zagotovil, da bo še naprej uporabljal to škropivo.

Cel kup afer je še, ko je neka naša firma zagotavljala, da prodaja goveje meso, primešano pa je bilo svinjsko.

Trenutna afera s čebelami in medom.

Pa še hočejo imet višjo ceno kot za tuje izdelke.

Se opravičujem ostalim poštenim slovenskim kmetom, ki zaradi inšpekcij ne morejo dokazat, da so pošteni.

nahrung002.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Sicer gre tudi meni rinjenje domačega na vso silo rahlo na živce, ampak pretiravat pa ni treba. Tudi "pošteni" rujci niso taka redkost. Ampak, če tebi paše kupovat angleške (ali nemške, ne spomnim se več) lazanje z deklariranim govejim mesom, v resnici je notri pa meso konj iz romunske donavske delte, potem kar. In dober tek ...

In mimogrede, če ne boš dal zaslužit sosedu, potem tudi ti ne moreš pričakovat zaslužka od njega.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Kako tocno pa vem da v slovenski lazanji ni meso iz romunske donavske delte? Ker pise gor, da je slovensko?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Oh, kateri faktor pa so tu Slovenci? Mi smo v Evropi, globalizirani.
Sami smo to hoteli.
smile-1.gif

Navadi se, da je hrana umetna. Tud tvoj organizem se bo sčasoma prilagodil situaciji. Če ne bo prej mutiral v obliki raka.
Zadnjič sem bila v Lidlu.............jao, Mamca ne pozna več pol "hrane"....
bonk.gif

Inšpekcije? V službi države - kapitala....
smile-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
pesticid ki pri nas ni registriran uporablja ga pa cel svet? potem kupij hruške iz uvoza tam ni porblem če ga je 10 več notri saj je itak dovoljen.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ne moreš oz. stvar zaupanja (lahko bolj zaupaš tujcem, jaz osebno jim ne). Tako kot to ne moreš vedet za tujce. Za te v bistvu še manj, ker so naši veterinarji v predelovalnih pobratih picajzli da jih težko najdeš večje. Načeloma je slovensko varnejše, ker je nadzor močan. Se pa izmuzne marsikaj, vendar ne za dolgo (zato pa imamo aferice) ...

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Ne moreš oz. stvar zaupanja (lahko bolj zaupaš tujcem, jaz osebno jim ne). Tako kot to ne moreš vedet za tujce. Za te v bistvu še manj, ker so naši veterinarji v predelovalnih pobratih picajzli da jih težko najdeš večje. Načeloma je slovensko varnejše, ker je nadzor močan. Se pa izmuzne marsikaj, vendar ne za dolgo (zato pa imamo aferice) ...

Se strnjam. Bolj zaupam slovenskemu kmetu ali pridelovalcu kot pa tujemu. Zakaj? Ker ko/če domačega dobiš pri čem nedovoljenem, mu preko slovenske javnosti lažje preprečiš in mu poveš, da to ni okej. Ker pošimfat tujca v sloveniji pa nebo nič pomagalo. Zato se izogibam raznih lidlov, hoferjev in eurospinov, ki k nam vlačijo robo od nevem kod vse. Samo poglejte poreklo zelenjave in sadja pri njih.