Pribor za napeljavo za zrak

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Kam v MB naj grem, da imajo izbirio Za nardit napeljavo za stisnjen zrak (do 10bar) iz nule. Torej, da nimajo samo navadne gumjaste cevi in 3 hitrih spojk. Problem je ker vem kako hočem, da na koncu zgleda nimam pa pojma kaj vse skupaj paše itd. Tako, da odpade nakup preko spleta. Se zgubim v vseh tistih ceveh in fitingih. Tako, da rabim neko fizično trgovino in trgovca, da skombinirama. V LJ se pa glih nebi vozo zaradi par fitingov in par metrov cevi.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Kam v MB naj grem, da imajo izbirio Za nardit napeljavo za stisnjen zrak (do 10bar) iz nule. Torej, da nimajo samo navadne gumjaste cevi in 3 hitrih spojk. Problem je ker vem kako hočem, da na koncu zgleda nimam pa pojma kaj vse skupaj paše itd. Tako, da odpade nakup preko spleta. Se zgubim v vseh tistih ceveh in fitingih. Tako, da rabim neko fizično trgovino in trgovca, da skombinirama. V LJ se pa glih nebi vozo zaradi par fitingov in par metrov cevi.

daj napiši sploh kaj hočeš -kako dolgo napeljavo rabiš in zakaj joboš uporabljal .Vso napeljavo za komprmiran zrak lahko narediš iz bakra,jekla -priključke in fliltre za kondenc pa priklopiš po potrebi ,če ne veš kako bi se lotil in kaj rabiš sem ti na voljo

lp

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Pač napeljava od kompresorja do postaje za gume polnit in pa na dveh mestih hitre spojke.
Skupaj ene 15-18m napeljave. nekaj takega http://www.lancokompresorji.com/Tlačni_razvodi.php
Če mi daš polico ki ima to robo bom brez problema našel vse kaj rabim. Če pa maorem koga klicat in naročat pa nimam pojma kako se reče keri stvari, kaki so navoji itd.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
obupal sem. Nabavo navadno pleteno cev in šelne. Pa čimbolj skrito, da se ne vidi. Če te gledajo povsod kot, da si z lune pado ko vprašaš po tem ali pa se dobi samo po naročilu. tolk se mi pa res nelubi komplicirat za eno jbno garažo :)

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
obupal sem. Nabavo navadno pleteno cev in šelne. Pa čimbolj skrito, da se ne vidi. Če te gledajo povsod kot, da si z lune pado ko vprašaš po tem ali pa se dobi samo po naročilu. tolk se mi pa res nelubi komplicirat za eno jbno garažo :)

sem ti napisal pa si verjetno prešvical zato smo tu da svetujemo pa če treba ti pomagamo narediti kot se šika

lp

I

Izbrisan uporabnik #9334

Se opravičujem, nisem prej videl teme.
Jaz nabavljam v Arji Vasi , firma je Hidropnevmatik. Imajo odlično robo, jaz npr. nisem zadovoljen s prav vsako hitro spojko.
Ko boš nabavljal, glej da bo vse standardizirano, t.j. da ne bi jemal hitrih spojk dveh velikostnih razredov. Je takoj zmeda.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
V bistvu je že zmontirano. Kr v kabl kanal sem vrgo in zraven elektrike potegno. Se sploh ne vidi, da kake cevi letijo če ne pogledaš dobro.
Tisti filter za kondenz in pa nastavitev pritiska bom pa tudi preživel če dve šelni gledam :D

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
V bistvu se to dela kar z vodovodnimi cevmi in koleni, kot da bi delal vodovod napeljavo. simple. Pripravna grupa za zrak se pa kupi v trgovini ki prodajajo "zrak".

v mbju je tule
https://hpc-trg.si/shop tam ko je bil obi al kaj ze, v tisti hali zadaj.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Bivši OBI na Tržaški, stara VEMA. V tisti hali spodaj - pod kitajci, zraven pa gostinsko robo prodajajo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Sajkek in McGiver hvala za ti trgovini. Če bom še kdaj rabil vem kam it.
Iz vodovodnih cevi nisem htel. Ker se spet zakomplicira z rezanjem navojev in te pizdarije. Pa še preveč "razgibano" je in bi blo preveč ovinkov in kotov. Mel sem neko idejo lepo s temi fitingi in mehko cevjo kjer se samo skupaj vtakne in rešeno.
Drugače pa pripravne grupe in tega ne rabim. To je že vse v uporabi, samo je bila napeljava začasna, tak da so kr visele cevi po kavbojsko. Zdaj je pa kompresor dobil novo končno mesto in je (bo) vse fiksno. V bistvu danes samo še štrom pripeljem in nardim vtičnico ob kompresorju in bo gotovo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
gre se za 16m cevi. Kaj bom stroj kupoval?! Sploh če obstajajo fitingih v katere samo vtakneš cev. Drugače sem pa napisal v prvem postu, da ne iščem nasveta kako ampak kje v mb dobit. v glavnem rešeno je, za naprej pa sem tudi dobil lokacijo dveh trgovin.