žena je zaposlena v osnovni šoli, za 1/3 delovnega časa, vozi se 3× na teden v šolo. V njeni kolektivni pogodbi piše tole
oddaljena je več kot 1km. zanima me, v kolikšni meri je upravičena do povračila stroškov prevoza? v računovodstvu ji ponujajo 1/3 mesečne vozovnice, ker je pač samo za 1/3 zaposlena. jaz pa mislim, da bi morala dobit vsaj 3/5 (ker je pač 3 dni v tednu v šoli) , ali pa po 4 žetone za vsak dan (ker mora vmes prestopiti). mi lahko kdo svetuje?
Citat:
d) Prevoz na delo in z dela
107. člen
Delavcu se nadomestijo stroški prevoza na delo in z dela v višini stroškov javnega prevoznega sredstva. Do povračila so upravičeni vsi delavci, katerih bivališče je oddaljeno od delovnega mesta 1 km po najkrajši poti. Če prevoz z javnim sredstvom ni možen, se delavcu prizna znižana kilometrina v višini 15% cene super bencina.
Delavcu se priznajo stroški za prevoz na delo in z dela za vsak dan prisotnosti na delu.
oddaljena je več kot 1km. zanima me, v kolikšni meri je upravičena do povračila stroškov prevoza? v računovodstvu ji ponujajo 1/3 mesečne vozovnice, ker je pač samo za 1/3 zaposlena. jaz pa mislim, da bi morala dobit vsaj 3/5 (ker je pač 3 dni v tednu v šoli) , ali pa po 4 žetone za vsak dan (ker mora vmes prestopiti). mi lahko kdo svetuje?