Prevoz določenih stvari na hrvaško - carina?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Jutri peljem 2 stvari na hrvaško.

Prva je en cca. 10 let star kavč, ki pa zgleda kot nov. Načeloma bom popedenal en fake račun, ki bo prikazal koliko je stal pred 10 leti, ker se mi ne plačuje carine. To vem, da nimajo kaj preveriti, ker bo nedelja...

Drugo so pa 3 deli za motor za soseda na hrvaškem, maska pa še ene plastike (je razbil nekaj ob padcu). Cena zadeve je 233 eur. Ker se mi ne da zezat na meji, me zanima, koliko brati hrvati vzamejo %, če prijavis? Dobis od nasih kaj nazaj, ce prijavis ze na nasi strani, da peljes vn (ala IVA v italiji..)?

muchos gracias.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pred 2-3 leti sva z očetom peljala dol prazno cisterno za vodo 1000l. Račun ni nič pomagal ampak ga je zanimalo kam to peljeva. Rabiš potrdilo, da si ti lastnik nekega objekta (zemljišča) kamor to pelješ. Stare krame imajo že oni dovolj ne pa da jim še mi dol vozimo. No, na koncu naju je spustil skozi
cheer.gif

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
saj prov da so naredili to omejitev hrvatje..... bodo imeli veliko manj predvsem ceskih turistov za to... kar naj se malce jokajo !
Ko ze desetletja sluzijo mastne denarce in nic ne vlagajo v infrastrukturo in odnos.... upam da se bodo popravili.... sicer sem pa ze pred leti rekel NIKOL VEC NA HRVASKO in se tega se vedno drzim!

Ko jih j****.... balkan bo balkan in pika....