Preusmeritve

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Sem uporabil iskanje vendar nisem našel nič pametnega...

Prosil bi za par odgovorov...
Imam recimo 2 telefona(2 sim).... prvi simobil, drugi mobitel... Na simobilovem imam nastavljeno preusmeritev na mobitel; Zdaj me pa recimo eden ki ima simobil kliče na simobil(da bi imel zastonj pogovor) ta pa preusmeri klic na moj mobitelov telefon. Kako je zdaj s stroški klicatelja?
Kako pa je na splošno s temi preusmeritvami v tujini?

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Klicatelj plača, oz. ne plača (S!) klica, ti pa plačaš svojo preusmeritev na M@, v tujini pa plačaš še več, ker klic potuje nazaj v Slo. in spet v tujino.Pravzaprav je odvisno kje ije telefon, na katerem imaš narejeno preusmeritev, v Slo. ali v tujini.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Vsak plača klic na tisto številko, ki jo vtipka. On vtipka številko tvojega prvega telefona, ti za nastavitev preusmeritve vtipkaš številko tvojega drugega telefona.

Če je telefon s pogojnimi preusmeritvami prijavljen v omrežje tujega operaterja, gresta dohodni in odhodni klic po roaming tarifi. Brezpogojna preusmeritev se obračuna po domači tarifi.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Če je telefon s pogojnimi preusmeritvami prijavljen v omrežje tujega operaterja, gresta dohodni in odhodni klic po roaming tarifi. Brezpogojna preusmeritev se obračuna po domači tarifi.

Si tole prepričan? A je treba brezpogojno preusmeritev narediti še ko si v domačem omrežju, da to velja tudi ko si že enkrat v roamingu?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
brezpogojno lahko narediš tudi v tujini, ker se klic na centrali takoj preusmeri, če gre pa za pogojno pa plačaš dohodni klic v tujini in odhodni klic iz tujine...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
brezpogojno lahko narediš tudi v tujini, ker se klic na centrali takoj preusmeri, če gre pa za pogojno pa plačaš dohodni klic v tujini in odhodni klic iz tujine...
Dobro vedeti, sem mislil, da gre v roamingu vedno celo pot. Bom sedaj bolj veselo delal direktno preusmeritev.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Vsak plača klic na tisto številko, ki jo vtipka. On vtipka številko tvojega prvega telefona, ti za nastavitev preusmeritve vtipkaš številko tvojega drugega telefona.

To se pravi v mojem primeru jaz plačam klic iz S! telefona na M@? pač po ceniku iz simobila na mobitel?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Tako je to. Če imaš preusmeritev po 30 sekundah, tvoj operater ne more vedeti, ali se boš oglasil v tem času, ali ne. Zato posreduje klic v omrežje operaterja, kjer je telefon prijavljen. Če se v 30 sekundah ne oglasiš, tuji operater izvede preusmeritev na s svoje strani izbrano številko.

Isto je ob nedosegljivosti. Mobitel ne more vedeti, ali je tvoj telefon, ki je bil nazadnje prijavljen v T-mobile, dosegljiv, ali ne. Pri preusmeritvah je za obračunavanje vseeno, iz katerega omrežja jih nastaviš. Kar je pomembno pri obračunavanju pogojnih preusmeritev, je omrežje, v katerega je bil tvoj telefon nazadnje prijavljen.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Citat:
Uporabnik Bush pravi:

To se pravi v mojem primeru jaz plačam klic iz S! telefona na M@ ? pač po ceniku iz simobila na mobitel?
Če ne bi bilo tako, bi bila izgubljena preglednost in nadzor nad stroški klicanja. Potem sploh ne bi vedel, po kateri tarifi kličeš na določeno številko. Zato vsak plača za klic (oziroma preusmerjeni klic), ki ga je on nastavil, tj. izbral oziroma vtipkal številko.