Preusmeritev v tujini

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Če sem recimo na Hrvaškem in imam vklopljeno preusmeritev v primeru nedosegljivosti. Ko je moj telefon nedosegljiv, me kliče nekdo iz Slovenije in klic se preusmeri na neko slovensko številko.

Se meni tu račina klic iz slo v slo, ali klic iz cro v slo?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
bolj se ti splača brezpogojna preusmeritev kjer se ti preusmeritev zaračuna kot klic iz slo na slo številko, oziroma ti gre iz paketa...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Aha, pa moram to preusmeritev narediti ko sem še v mobitel omrežju ali lahko tudi v tujini?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
lahko jo narediš kjerkol, ker se klic preusmeri direkt na centrali... vpišeš **02*00386xxxxxxxxx#, še prej pa ti svetujem da preveriš pri svojem operaterju...

brezpogojna pomeni, da se klic preusmeri takoj in vedno...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej ga ne pozabit preklicat, ko se vrneš.
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Če narediš brezpogojno preusmeritev, ko si še v domačem omrežju in ugasneš telefon potem ne boš nič dodatnega plačal. Saj se telefon ne bo prijavil v tuje omrežje in je enako kot če preusmeritev narediš v Slo.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
@Pakul: Zakaj bi pa moral telefon ugasnit?
Ko v SLO narediš brezpogojno preusmeritev je čist vseeno, kam potem greš, ker se klici že v SLO preusmerijo na izbrano številko - ne glede na to, ali se telefon naknadno prijavi v tuje omrežje ali ostane v SLO.

Če pa narediš brezpogojno preusmeritev v času, ko si v tujini, pa m@ (kolikor vem) ne zagotavlja, da se ti ne bo zaračunala tudi "tujina". Načeloma se ne bi smela. Strankam se vedno svetuje, da (brezpogojno) preusmeritev naredijo še v SLO omrežju.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
za brezpogojno je dejansko vseeno kje jo narediš ali v SLO ali v tujini, tujina se nebi smela obračunavati...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Na mobitelu so mi rekli enako kar piše na njihovi strani, tudi za brezpogojno preusmeritev (razen za telefonski predal):

V tujini za preusmeritev na drugo številko plačate:

Dohodni klic na vašo številko in klic z vaše številke na številko za preusmeritev, po ceniku za tujino.
Številka, na katero ste klice preusmerili, plača dohodni klic.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
v tem primeru naredi brezpogojno preusmeritev v SLO pa ne bo problemov
wink-1.gif

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
za brezpogojno je dejansko vseeno kje jo narediš ali v SLO ali v tujini, tujina se nebi smela obračunavati...

To ne drži. Preusmeritev je potrebno narediti v Sloveniji, da bo brezplačno. Ker če narediš v tujini (ko si prijavljen na drugo omrežje) se zadeva zaračuna. Preverjeno!

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Tako sem tudi do sedaj delal, samo zanimalo me je, če je kakšna druga varjanta tudi.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik godfather pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:

To ne drži. Preusmeritev je potrebno narediti v Sloveniji, da bo brezplačno. Ker če narediš v tujini (ko si prijavljen na drugo omrežje) se zadeva zaračuna. Preverjeno!

si preveril pri vseh 3 operaterjih in točno za brezpogojno preusmeritev, ker se klic takoj preusmeri že na centrali?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Glede na to, da imamo predstavnike vseh operaterjev na forumu, bi lahko vsak povedal, kako je pri njih.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Citat:
Uporabnik godfather pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:

si preveril pri vseh 3 operaterjih in točno za brezpogojno preusmeritev, ker se klic takoj preusmeri že na centrali?

Preverjeno na M@, ostalih operaterjev ne uporabljam.....