Preusmeritev spletne strani v Joomli

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Zaradi spremljanja analitike, sem z uporabo Redirect komponente preusmeril prazno spletno stran nekaj.si/xxx-QR.html na nekaj.si/xxx.html. Preusmeritev deluje brezhibno, težava je, da mi analitično orodje (statcounter) te preusmeritve ne pokaže. Torej, grem na spletno stran nekaj.si/xxx-QR.html in me lepo preusmeri na nekaj.si/xxx.html, vendar mi žal v analitiki pokaže zgolj obisk na spletni strani nekaj.si/xxx.html. Ima kdo idejo, kako bi to rešil? Potrebujem pa avtomatsko preusmeritev na ciljno spletno stran, bi pa bil sprejemljiv recimo polsekundni zamik, če je potreben.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a na nekaj.si/xxx.html pa ne vidiš, da je prišel obiskovalec iz nekaj.si/xxx-QR.html ??

erikson

Guru
25. avg 2007
22.381
6.159
113
Tukaj je primer kode, ki jo vpiši za stran xxx-QR.html:
How to track clicks on a redirect .

Za delovanje števca se mora namreč koda naložiti, v tvojem primeru pa že strežnik pošlje preusmeritev.

Druga možnost je, da uporabljaš kakšnega od orodij za statistiko, ki analizira log datoteke strežnika, naprimer awstats.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Statistiko ti vodi verjetjo javascript koda. Kar pomeni, da se more stran renderirat, da se JS izvede in se zabeleži statistika.

Rešitev je, da se naredi redirect iz javascripta potem, ko se stran naloži in izvede JS koda za statistiko. V body tag daš tole kodo:

<body onLoad="window.location='http://novi/url' ">...

Seveda naj na tej strani ne bo nič vsebine. Samo koda za statistiko, da bo redirekt čim hitrejši. OnLoad event se namreč sproži, ko je cela stran naložena .

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Sem šele zaj pogledal drugo temo. Alternativa je, da redirektaš na nekaj.si/xxx.html?utm_source=qr Tako veš, da je na to stran prišel preko qr kode.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Sem šele zaj pogledal drugo temo. Alternativa je, da redirektaš na nekaj.si/xxx.html?utm_source=qr Tako veš, da je na to stran prišel preko qr kode.
zmaga.gif

Sprobal in zadeva deluje. Sicer mi ne napiše vira, ampak iz samega naslova spletne strani dejansko takoj vidiš, da je prišlo preko QR kode. S tem načinom se izognem še dodatnemu delu praznih strani.

Hvala vsem
nahrung002.gif
.

Hkrati imam še rešen problem pri QR kodah, saj tako ne potrebujem posebej statistike za QR kode.
aplauz.gif