Preusmeritev SMS: ali je mogoče

Tono

Zelenc'
16. sep 2007
21
0
1
Pozdravljeni,

zanima me, kako preusmeriti SMS sporočila iz ene mobilne številke na drugo ali npr. na naslov elektronske pošte. Je to sploh mogoče?

Lp,

Tono

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Direktna preusmeritev je načeloma možna samo za klice... Na telefonu ni nikjer ukaza, da ki bi ti preusmeril sms na drugo mobilno številko ali e-mail naslov.
Edina vrjanta bi bla, če je kdo spisal kak program, ki bi ti poslal/posredoval tisto sporočilo na drugo številko (ala autoreplay), samo, bi ga blo treba najdt... Če sploh je....

...[censored] ga, telefon bo treba pred lubico skrivat, pa je
evil.gif
...

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
a res?? meni se pa zdi, da sem, ko sem bla preusmerjena na drug telefon, tam dobila sms... možno pa, da ni res...je že tolko let od tega. svašta, sm mislla, da se da.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Iz tehnološkega stališča ne vidim nobenih omejitev, tako da morda že obstaja kakšen software, vsaj za Symbian.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Na centrali se da narediti preusmeritve za vsako storitev posebej, vsako na poljubno številko, itd,
nastavi se tudi katere storitve lahko uporabnik sam nastavlja,
vsaj tako je bilo na Vegi
cry12bpy.gif
.
Kaj od tega pa je na voljo uporabnikom je pa drugo vprašanje...

Lp,
ex vegovc

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Rdeče številke. Ugotovili so, da je SLO premajhn trg, pa jim ni znesl....

Predvsem so ugotovili, da je v Sloveniji in "nacionalni interes" in ne pravna država ter spodbujanje konkurence na telekomunikacijskem trgu.
Za razliko nekaterih drugih, so v Sloveniji pred zapustitvijo trga poplačali vse svoje dolgove, do zadnjega tolarja.
wink-1.gif

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik Tono pravi:
Pozdravljeni,

zanima me, kako preusmeriti SMS sporočila iz ene mobilne številke na drugo ali npr. na naslov elektronske pošte. Je to sploh mogoče?

Lp,

Tono

SMS Forwarding je nekoliko nestandardna storitev, tudi zato, ker SMSi ne uporabljajo istih "kanalov" kot klici, temveč signalizacijo. Je pa tako, da moderna GSM/UMTS centralarija omogoča to storitev in sicer praviloma samo brezpogojno preusmeritev SMSov. Večina operaterjev pa jo ima zablokirano za svoje uporabnike. Tudi dostikrat zato, ker je ne morejo zaračunat, tako kot za klice.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Tarja pravi:
neeee.... resno?? A niso mel kao ful dragih impulzev?

ne..od kod ti to...VEGA je bla nacenejša tko da...vem iz lastnih izkušenj...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> preusmeritev sms-ov je mogoča!! že pred leti, sem na nokiji 8310 narihtal preusmeritev smsov na novo telefonsko številko. šel pa sem pod nastavitve in preusmeritev klicev in potem preusmeritev vseh podatkovnih klicev. tako sem smse dobival na novo telefonsko.to je ziher.

Tole je pa malo za lase privleceno... Podatkovni klici so eno...SMSi pa cisto nekaj drugega...

Za preusmeritev podatkovnih klicev potrebujes najprej aktivirano storitev DATA ... kjer dobis dodatno stevilko ... Je pa to bilo aktualno takrat ko se nisemo poznali GPRS in se je prenos podatkov vrsil preko klicne povezave s hitrostjo 9600 bps oz. 14400 bps, ter nekaj vec, ce je bila na voljo HSCDS povezava ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Zakaj se pa ne bi zlagal ... ali pa nekaj izmislil?

jaz sem samo napisal, kaj pomeni tisti izraz pdoatkovni klici... in da to nima zveze z SMSi... Kaj si pa ti dobival na drugo stevilko pa nevem... Preusmerjene SMS dvomim, da si dobival...

Bom doma probal na kaksni prastari Nokii... samo dvomim, da bo delovalo... Ne dam pa roke v ogenj... bo pa verjetno se kdo kaj napisal
smile-1.gif
...