Pretočni grelec

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
A ima mogoče kdo, to zadevo doma.In kako se obnese?Mislim,da bi privarčeval veliko elektrike.Če gledamo,da greje samo toliko,kok imaš odprto pipo.

A se splača it v to investicijo?

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
732
75
28
Zivjo,
Jaz sem podobno naredil samo da je bil Vailantov (tega je 10let nazaj) konse je bojler ven metal zarad izgleda in uporabnosti, dela bp, je pa res da na momente na vroci vodi ni hudega pritiska al pa ce sta dve pipi odprti istocasno. Se pa normalno umijes in vse porihtas....( tega nism gledu v detajle ampak vailant je mel da si mastimu max temp in ni slo cez kar je dobr recimo da se mulci ne opecejo)

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Zivjo,
Jaz sem podobno naredil samo da je bil Vailantov (tega je 10let nazaj) konse je bojler ven metal zarad izgleda in uporabnosti, dela bp, je pa res da na momente na vroci vodi ni hudega pritiska al pa ce sta dve pipi odprti istocasno. Se pa normalno umijes in vse porihtas....( tega nism gledu v detajle ampak vailant je mel da si mastimu max temp in ni slo cez kar je dobr recimo da se mulci ne opecejo)
Kok si pa elektrike privarčeval?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.120
4.090
113
Napram klasičnemu bojlerju na el. grelec ki je nonstop na termostat najbrž privarčuješ 20-30% - odvisno predvsem koliko tople vode in v kakšnem intervalu stočiš, če imaš dovolj velik bojler in greješ samo na poceni tok pa že vprašanje če je kaj razlike oz. če ni celo v prednosti.

• Všeč mi je

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Napram klasičnemu bojlerju na el. grelec ki je nonstop na termostat najbrž privarčuješ 20-30% - odvisno predvsem koliko tople vode in v kakšnem intervalu stočiš, če imaš dovolj velik bojler in greješ samo na poceni tok pa že vprašanje če je kaj razlike oz. če ni celo v prednosti.
Sej zato,me pa nasploh vse skup zanima.Če se splača it v to al ne.Da ne bom skor na istem kot zdej k mam bojler.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Moje izkušnje s pretočnimi grelci kažejo pri tuširanju ravno kontra - ker tople vode nikoli ne zmanjka, se tako vode kot elektrike/plina porabi veliko več.

• Všeč mi je

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Plinskega za tuširanje in pretočnega el. za kuhinjo, sistem je isti, sve su ostalo nianse.

• Všeč mi je

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
732
75
28
Je pa res da sem v osnovi iskal licno resitev za odstranitev velikega bojlerja bilo v fazi renovacije in nisem tolk gledal na porabo prej ne potem ker je bilo cis normalno

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Ne vem no, men se zdi da 4l/min pri 30 stopinjah ni ravno voda za tuširanje, sploh pa ne pozimi. Pri nas smo meli 21KW pretočni bojler Stiebel-Eltron - no tam je bilo pa zares dost tople vode za pošteno tuširanje. Sam taka mrcina pa za sabo potegne precej konkretne drate za štrom, pa tud 16A varovalke ne pridejo v poštev, tudi glavne 25A so prešvoh.............pa še sosedje so vedno vedeli kdaj je bojler vklopil..............