Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
No jaz bi rad podatek o tem, kdaj pride obratomer v rdeče polje v eni izmed prestav in podobno za avtomatike, KDAJ pri koliko obratih prestavijo v višjo prestavo.
Namreč če ima avtomatik 6 prestav ali starejši celo 5, me zanima če se med 50-60 km/h voziš v drugi ali v tretji prestavi z optimalnimi obrati. Imajo avtomatiki te podatke?
To lahko razbereš iz diagrama menjalnika. Vprašanje pa je, kje ga dobiti? Edini za katere vem, da so ga (včasih?) objavljali pri testih, so pri Avto Magazinu.
Avtomatiki so danes samoučeči in se prilagajajo stilu vožnje voznika. Polega tega ima večina še dodatne nastavitve (zimski, športni...), tako da je odgovor podoben, kot če se vprašaš "kdaj v višjo prestavo prestavi Denis?".
Hvala, to je to.
7-8 let stari aut. menjalniki so tud samouceci?
Jaz prestavim takrat ko motor postane glasen in pri 60 kmh dam v 4. prestavo in potem so obrati pod 2000, kar ni zdravo za 145 KM bencinarja...
Moj 6-auto ima pri 60 km včasih v peti prestavi, včasih pa v drugi! Avtomatiki so precej pametna zadeva, ki prestavlja v odvisnosti od hitrosti vozila, števila obratov motorja, položaja stopalke za plin, vklučene ene od prednastavitve vožnje pa verjetno še kaj.
Zakaj ne bi bilo zdravo? Meni avto čim dosežem 2000 obratov pokaže da moram prestaviti v višjo prestavo tako, da se pri 60 km/h peljem že v šesti. Je pa 100 konjski bencinar.
ja, kaj ni jasno? med 2in 3 k-obratih je vožnja najprijetnejša za voznika in motor. ..najmanj kuri, navor je tam- tam,obraba je najmanjša, tuli pa tudi ne. Gre pa v 6 prestavi 60 in 180, ni problema.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.