Prestavljanje ob prižgani klimi in brez

B81

22. jul 2007
37.587
10.878
113
Zdravo,

pelješ kulturno 60 kmh, pred ovinkom in vključevanjem na glavno cesto daš nogo iz stopalke za plin in začuti se nek blagi pok spredaj, kot bi nekaj udarilo. Če se prav spomnim, sem tak občutek imel na mondeu pred menjavo sklopke in vztrajnika. Tu gre za tamali DSG 7st. suhi menjalnik.

Zdaj pa vprašanje, zakaj je vožnja lepša, menjalnik celo lepše prestavlja, če je prižgana klima? Kaj je še na malem jermenu, ki žene klimo in alternator in zakaj bi to imelo veze z menjalnikom?
10X

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
479
83
odvisno od SW verzije, nekaterim se je le-ta posodabljala, saj je pretaknil prestavo nižje precej grobo
kdaj je bilo nazadnje menjano olje in ponastavitev sklopk izvedena s testerjem?

B81

22. jul 2007
37.587
10.878
113
odvisno od SW verzije, nekaterim se je le-ta posodabljala, saj je pretaknil prestavo nižje precej grobo
Uh, mislim da to niti ni bilo narejeno. Prej ga je imel en par okoli 60, gospa se je zadnja leta vozila 2 km v sluzbo, super relacija res.
Avto je čipan, ne vem na koliko. Za to so mi rekli, naj ponastavim nazaj.
Olje je menjal bivsi pooblascenec za vw po nakupu 12 k km nazaj (1.5 let) v mehatroniki 1.3 litra.

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
213
16
18
Gottschee

živjo,
je tole dobro nardit, če imam že 160t km?
Rad bi, da bi mi dsg lepo dolgo služil.
Imam pa isto DSG7 s suho sklopko

PS: pa če imaš kakšen kontakt koga, ki to dobro naredi...

B81

22. jul 2007
37.587
10.878
113
živjo,
je tole dobro nardit, če imam že 160t km?
Rad bi, da bi mi dsg lepo dolgo služil.
Imam pa isto DSG7 s suho sklopko

PS: pa če imaš kakšen kontakt koga, ki to dobro naredi...

Na Dominko servis na Ptuju bi menjali sklopke in vztrajnik za 1600 z delom, predlagal pa mi je, da bi prej naredili ponastavitev in update ali nekaj podobnega. Ce cist lepo prestavlja, bi jaz kar na miru pustil (ne diraj lava dok spava varianta :))