Prestavitev vrat v "bloku"

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Napiši obvestilo, da boš ta dan renoviral in naredi. Pa upam, da ni nosilna stena.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Ni nosilna-10 cm je debela. Prestavil bi jo rad zaradi tega ker me base prostor, in ce jih prestavim za en meter, je soseda sedaj zacela nekaj utrujat da bodo vrata prevec skupaj. In sedaj me zuli kaj naj naredim. Naj naredim kreg v bajti in naredim po svoje ter nekako spravim na 20m2 tus z wc, kuhinjo in 2 posteljama, ali pa sklepam ene cudne kompromise.
Ali lahko z inspekcijo kaj doseze. Ne bi rad na mesto sedanjega vhoda postavil tus, cez nekaj casa pa ....

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Hja, glede na to, da so vrata na skupne prostore, bi bilo dobro se pozanimati pri nekomu, ki se na to res spozna, te bo pravno mnenje verjetno precej manj stalo kot vračanje stene v prvotno stanje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Vrata..če sploh so tam noter, vrzi dol. Pozidaj s spireksom obstoječo luknjo (8 cm), odmeri novo, pa jo kar s fleksarco odreži z obeh strani (če dobiš kako zmanj vrtljajiter vidia šajbo). Prah bo ne gelde na tokaj delaš.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
In ostali misliš, da bojo to mirno gledali?

Če bi vsak postavljal vrata kot mu paše, bo stavba hitro zgledala kot kurvino dupe.

Ali imate upravnika?
Vprašaj tja kakšen je postopek, naj se na oglasno desko nabije vprašanje itd.
Drugače ti bo hitro kdo poklical na vrat gradbeno inšpekcijo, kaj sledi pa ti verjetno ne rabim pisat.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Glede prestavitve vhodnih vrat - se mi zdi, da se ne sme saj mora biti podoba enaka. Men so komplicirali ko sm zamenju vrata pa niso rjava temveč bela in ker imajo vsi rjava se mi je predstavnik bloka vpiknal naj jih prebarvam, ker tako uničujem enotni izgled hodnika ter celotnega stopnišča. Odvrnil sem mu naj se j.... in naj jih on pobarva, če upa.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Blok je v narekovaju. Sicer pa je to 100+ let stara mescanska hisa se v precej originalnem stanju. Aja pa ni LJ, pa 4 lastniki, pa ni upravnika. Bom probal priti do nekega konsenza. Sem ze tudi predlagal da na racun mojega stanovanja razsirim hodnik za kaksnih 30 cm, pa bodo sedaj baje druzinski posvet vzgal. Itak se prestavitev vrat dotika bolj ali manj samo ene lastnice. Ostali so nizje oziroma na drugem koncu.