prestavitev gradbene lokacije na parceli

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.925
267
83
Slovenija
Upam da je kdo že imel podobno situacijo:

parcela je klasificirana kot kmetijsko zemljišče II. kategorije (sadovnjak), na robu te parcele pa je cca 30 m2, ki ima gradbeno dovoljenje(parcela levo od moje je v celoti gradbena).
Mene seveda zanima če je kako možno da bi prestavil možnost gradnje na drugo pozicijo?

parcela.png

ArhimDoo

Zelenc'
24. jun 2011
9
0
1
Ljubljana
Obišči stran
Ni možno.
Zazidljive zone se ne določa parcialno (na parcelo), ampak so določena večja območja - morfološke enote. Iz tega naslova se koščka morfološke enote ne da oddvojiti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Pa saj tam kot je prvotno mišljenom, je čisto v redu lokacija, iz nje lahko ena oseba pokriva in nadzoruje celotno parcelo...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Je zazidljiva cela parcela ali samo tistih 30 kvadratov? Malo močno dvomim, da je zazidljiv samo tisti kvadratek na levi strani parcele ...
Kaj točno pomeni, da ima tisti kvadratek gradbeno dovoljenje? Če to pomeni, da je stavbno zemljišče, to samo pomeni, da je včasih (mogoče tudi trenutno) tam stala ena baraka, nič drugega.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.925
267
83
Slovenija
dejansko je tisti kvadratek desno zgoraj najslabši del parcele, (nad njim je takoj cesta, zelo nagnjena lega). Tam kaj zgraditi bi bil nesmisel. In ja, zazidljiv je samo tisti kvadratek, ostalo je sadovnjak....

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Bom vprašal drugače; iz katerega dokumenta vidiš, da je zazidljiv samo tisti kvadratek?
Edini dokument, ki ti lahko to pove je občinski (trenutno veljavni) PUP. Sicer se splača pogledati tudi kaj se pripravlja v prihodnje, če se bo zazidljivo področje morda širilo ...

Zdaj, če si se že pozanimal kaj pravi PUP in si prepričan, da je zazidljiv samo ta kvadrat - koji k. potem sprašuješ?

Na zazidljivi parceli je lahko tudi njiva, to da je sadovnjak ni ovira. Še vedno pa močno dvomim, da je zazidljiv samo (majhen) del parcele. To močno komplicira vse postopke pri papirnati pripravi za gradnjo ... Ima mogoče ta kvadratek svojo številko?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.925
267
83
Slovenija
sem šel iskati pravo mapo:

rdeče označene so gradbene parcele oz. deli.

vprašujem pa zato, da vidim ali ima smisel sploh kaj narediti ali ne.... kot vidiš je tisti gradbeni del neuporaben in bi raje to kam prestavil....
tisti trikotnik (moja napaka, sem mislil da je kvadraten) pa nima svoje številke....

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
... pa parcelo tudi nisi narisal z repom .... Jebat ga, se zgodi.

In ja, odgovor je ne, ne moreš prestavit. Lahko pa predlagaš, da v naslednji inkarnaciji PUP zajamejo tvojo celo parcelo, potem pa se lahko igraš kolikor hočeš.
Je pa tele meje zazidljivosti risal en fohidiot. Me prav zanima kako bi ti (v primeru da se odločiš za gradnjo) recimo zaračunali spremembo namembnosti
stupid-1.gif

Zdaj; če je problem samo naklon zemljišča to pravzaprav sploh ni problem. V naklonih se dal narediti prav lepe zadeve. Prej bi rekel, da na tej kvadraturi ne boš naredil nič pametnega, sploh če računaš odmike od meje in ceste ...

Nazadnje urejeno:

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.925
267
83
Slovenija
Glede na to da spadamo pod Maribor (Jelovec), bi nam najbrž kar veliko zakasirali za spremembo namembnosti....
problem je, da sem že dal predlog spremembe namembnosti, sedaj pa je stanje vseeno ostalo enako kot je. Brez sprememb...
Ker se je PUP spremljal sedaj (do konca oktobra je še javni vpogled), bom potem čakal na naslednjih 10 let, ali lahko kaj naredim sedaj?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Na javni vpogled lahko podas pripombo? Ponavadi se temu rece javna razgrnitev!?
Sicer pa imajo starsi parcelo veliko dobrih 1000 ob vodi-ppotoku. In ob tem potoku je zazidljiv pas sirok cca 5m namenjen "poslovni" oz industrijski dejavnosti. Kaj naj naredim predelovalnico za komarje in kako zabo? Prevoz pa organiziam po potoku, ker ostal del parcele je 1.kategorija km zemljisca.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Če je zadeva taka kot si zapisal je stvar zaključena. V pripombah na razgrnitev upoštevajo samo če kdo ne želi da je njegova parcela zazidljiva. novih ne dodajajo.
Na kratko; pozabi na širitev. Ali ponucaj to kar imaš ali išči varianto drugje, ni druge. Žal ...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Pas 5 metrov ob potoku?
aplauz.gif

Fohidiota, ki je vlekel to mejo bi bilo treba prijavit ... nekam
rolleyes-1.gif

Zaključena morfološka celota ...
hysterical-1.gif

Vitalium

Pripravnik
27. avg 2010
80
0
6
www.vitalium.si
Nam je CPM Maribor ob urejanju bankine, zmetal vse mejnike ven vključno z živo mejo. Sedaj se moram kregat na občini, sam plačat geometra.... dokazovat lastnino...