Presnemavanje Super 8 mm filmskih trakov

Flacco

Pripravnik
17. mar 2009
273
0
16
Zivjo vsem,

Danes sem dal presneti super 8 mm filmski trak na DVD. Cena je nenormalna..... za 122 min. bom moral placati 170 EUR
stupid-1.gif

Glede na to, da mi bo to zrihtal nek znanec, me zanima ce so cene res tako visoke (drugje nism preverju)....

Hvala

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Pa saj več, podobn trak kot iz kasete.... On si ga bo dal gor na DVD.
Fajn ga bojo mogli rolat, da ga bojo spravli na malo DVD ploščo.

@flacco: Zaj pa resno, cena je abnormalna. Če boš to plačal, si
stupid-1.gif

Flacco

Pripravnik
17. mar 2009
273
0
16
kaj pa čem...... prej ali slej bom mogu zrihtat.......Da vidm fotra k je biu še u formi!!

Flacco

Pripravnik
17. mar 2009
273
0
16
rabiš projektor za 8mm, DV-jko...na projektorju projeciraš film na steno z najmanjšim formatom(zaradi kvalitete filma) in snemaš pod kotom z DV-jko........ so mi rekli

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Eh, če to tako delajo, je brezveze... Po mojem bi se ziher dalo kje tako uredit, da bi presneli direkt iz 8mm filma preko software-a na HDD in potem na DVD.
To me spominja na prve Divx-e, ki pridejo na Partis....

Flacco

Pripravnik
17. mar 2009
273
0
16
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Eh, če to tako delajo, je brezveze... Po mojem bi se ziher dalo kje tako uredit, da bi presneli direkt iz 8mm filma preko software-a na HDD in potem na DVD.

pojma nimam...možno.... bom uprašal v sredo k mi zrihtajo!

A kdo ve mogoče za ceno??

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Ker je nekdo zapisal da je cena nenormalna moram to pokomentirati: sam sem v brodcast poslu poklicno a tu in tam tudi kaj presnamem iz različnih formatov,no tisti ki pravi da je cena nenormalna; cca 120min posnetkov je le digitalizacija cca 5-6 ur dela! To nikakor ni kot kak zajem iz avdio trakov v pc. Po tej digitalizaciji se dobi le dv avi, sledi montaža, potrebno je dodati primerno glasbeno podlago, kake napise, sfinalizirati je potrebno dvd da se da predvajati vsak film posebej ali vse skupaj. Torej vse skupaj, recimo če so še kaki problemi s poškodovanim filmom (slaba perforacija), je lahko 12-14 ur dela. Če je pa kdo pripravljen za toliko dela računati le kakih 50€ pa kar naj
ne-ne-1.gif

Pa še to kar je nekdo zapisal:
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:

Niti slučajno ni končni izdelek kot kak slab divx na partisu
ne-ne-1.gif

Že zato ne ker se pri digitalizaciji "ne špara" pri bitni hitrosti, skratka če je film posnet solidno je izdelek odličen...
In kot praviš da bi se dalo profi narediti seveda se da tehnologija se imenuje telekino.
Več o tem telekino
Edina mašina v sloveniji je na nacionalki,pa še to ne vem če imajo za super 8, vem pa da imajo za 16mm in 35mm format, to pa zato ker imajo tudi lasten filmski laboratorij in je seveda potrebno kaj spraviti v video format. Da bi storitve nudili komercialno mi ni znano. Verjetno bi se našlo kaj v tujini, a najverjetneje dražje kot je omenjeno v začetku teme
smirk-1.gif

Lp.

Nazadnje urejeno:

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz... Rabiš grafična kartico z ViVo in gor priklopiš video kamero, ter zajemaš s kakšnim Premiere ipd. Bo najmanj izgub. Sem to počel pred leti iz 8mm kasete (predhodnik Super 8).

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Aja, zdaj vidim da tu gre za filmski trak in ne za magnetni zapis. Ignore...

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Jaz sem presnel predlani klasično - projektor na platno in s platna preko kamere na računalnik.
Z obdelavo se nisem preveč matral, malo sem izostril in to je to. To je poceni varianta.
Če pa hočeš visoko kvaliteto - vzemi v zakup visoko ceno.

LP

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
A ne obstaja kaseta, v katero naviješ ta 8 mm film, in ta kaseta potem paše v videorecorder ali v DV kamero?

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik BlackHole pravi:
A ne obstaja kaseta, v katero naviješ ta 8 mm film, in ta kaseta potem paše v videorecorder ali v DV kamero?

Ti bi super 8 film dal v videorecorder ki bere magnetni zapis... no go
ne-ne-1.gif

Sicer si pa preberi moj opis postopka višje v tej temi.

Lp.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ta postopek z snemanjem z kamero se zdi najbolj preprost. Samo jeba je ker še zraven snemaš zvok projektorja, ki ni ravno tih, vsaj moj ne. pa enkrat sem zasledil da bi na tak način znale letet črte po sliki zaradi različnega fps
stupid-1.gif
tudi jaz imam doma polno 8mm robe, pa bi se rad spravil zraven in digitaliziral