prepis.si

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Ma ne ni to, zanima me pod točko kjer moraš vpisati tip vozila, meni v prometni nič ne piše ampak je prazno. Kaj naj potem napišem.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz sem pred kratkim koristil... Imas pa spodaj v desnem kotu podporo, kjer dobis odgovor zelo hitro...

20091214-ms8nx6dad5h5xturjt151619pa.png

20091214-dh4ejt8p7e6f63h5gdxy1ewyrw.png

Rok911113

Pripravnik
28. nov 2007
43
0
6
Zdravo, imam eno vprašanje glede nakupa avtomobila. Od mame bom kupil avto (dejansko gre samo za prenos vozila name) in me zanima, kaj je boljše kupoprodajna pogodba ali komisijska pogodba. Če prav razumem novi davek na motorna vozila, se 5% davek pri kupoprodajni pogodbi ne plačuje več za vozila, ki so bila v Slo že registrirana. V katerem primeru pa pride v poštev komisijska pogodba?

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Sem ravno imel tak primer. Samo narediš kupoprodajno pogodbo (lahko jo sam napišeš na list) ali pa kupiš obrazec (pogodba) za 2€, izpolniš in overiš ter plačaš novo prometno. To je vse.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
do sedaj nobenih problemov z prepisom prek prepis.si pa sem prepisu že vsaj 4 avtomobile
smile-1.gif

Komisijska je narcenej, pri kupoprodajnii morš pa še nek davek al kaj plačat...

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Ali ni celo na netu nekje kupoprodajna ki jo lahko sprintaš in izpolniš? Brezplačno?

Zdej po 1.3.2010 lahko sami to delamo. Ni treba nič davka plačevat, je tako? kupoprodajna > overitev > nova prometna

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
pišeš neumnosti niti sanja se ti ne... jest ti povem najcenejš ti bo če men vsak dan 5 eurov nakažeš... glede na tvoje stanje duha verjamem da boš to vsak dan to tudi naredil

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
kaj te ti bluzis spet napamet? ce ne rabis prepisa se ne glasi, ce ne ves zakaj se gre ! ce nimas konretnih argumentov da blatis prepis.si potem bodi tiho. Kot vem, je ze ogromno ljudi naredilo prepis preko strani prepis.si brez problemov.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
netko se samo strašno pametnega dela ker lahko že cel mesec na robček pogodbo napišeš folk pa še vedno da ogromno denarja(15) za tiskano pogodbo od koncesionarja
rolleyes-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
bravo izkazal si se kot pravi i.diot brati niti pod razno ne znaš... boli me k.urac koliko ljudi je delalo prepis na strani ki jo omenjaš in še manj me zanima ali so bili zadovoljni ali ne, dejstvo je da so se tovrstne usluge uporabljale zgolj za izogibanje plačila 5% davka in v tistem času je bila stran koristna, danes pa 5% davka ni več posledično vse naredimo na tehničnih pregledih in ne rabimo hodit do komisijonarjev ali pa naslednji dan čakati na pošto od prepis.si

če bi imel količkaj pameti oz če bi znal brati bi videl da se sam niti pikice nisem dotaknil internetne strani s katero si tako zadovoljen ampak sem kritiziral uporabnika, ki ne ve kaj piše

še enkrat pa mi pokaži kje sem kritiziral prepis.si

dodajam: se opravičujem šele zdaj vidim da si štajerc in bi bilo od tebe težko pričakovati da kaj razumeš

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
u bistvu sem samo praktičen za razliko od tebe ki si bil resnično i.diot namreč šel si delat prepis k komisionarju potem pa čakal naslednji dan še na overitev namesto da bi šel na tehnični in imel isti dan vse urejeno...

kaj je za moj pogled bistvena razlika... predvsem ta da se tu kupec najavi ob sedmih zvečer ko noben komisionar ne dela več... na eni lokaciji narediš vse pa sploh ni pomembno koliko stane dasiravno je ceneje in če si ti zdi to jako pametno potem si predstavljam da so sedanje temperature že krepko čez tvoj IQ

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne vem zakaj se ti tolk razburjaš, če se jaz ne, kupec je vse plačal, meni pa bi se prav tako jebalo za 15eurov. Saj se bo tebi tud nekoč.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
smeško očitno si prvič prodal avto... kot sem že omenil... ni problem v denarju pomemben je moment in dejstvo da če bi že kdaj v življenju prodal kakšen avto bi vedel kakšni problemi lahko nastanejo zato nikoli avta od bajte dokler ni vse urejeno in tukaj je ta moment zaradi katerega sem predm mesecem napisal post v katerem sem spraševal pa mi v tistem momentu ni znal nihče povedati in da bi vedelo za to opcijo čim več ljudi jo tudi sam vedno omenim

seveda tebi je lepše razmišljati o tem kako je meni hudo za 15 eurov pa ti ne bom veselja jemal kar misli si tako naprej verjetno pa se meni zgodi večkrat da se mi kakšen petstotak v hlačah opere ali pa mi kje iz žepa pade kot si ga ti sploh videl

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Citat:
Uporabnik Joshua pravi:
Zivjo

Zanima me, če je že kdo delal prepis na tej strani. Neki me zanima.

Jaz sem imel na upravni enoti in pri registrskem organu probleme, ker je komisijska pogodba natisnjena in nima originalnih žigov in podpisa. Faksimile podpisa in žiga je namreč zelo majhen in se že na daleč vidi, da ni original in zato pade takoj v oko. Kakšen pameten uradnik zna komplicirat, čeprav to ni ovira za veljavnost pogodbe.