Prepis avta na invalidno osebo

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Torej, moj avto bi rad prepisal na mojo mamo, ki je 100% invalidka. Koliko vem sem tako oproščen plačila cestnine in dobim nekaj popusta pri zavarovanju.

Kako to najceneje in najlažje opraviti? Gre se za mojo mamo tako da gre za zaupanje. Samo uradno bi rad prepisal. (v Mariboru)

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
kak popust pri zavarovanju dobiš?
Tudi mene nekaj zanima v tej smeri, samo ni 100% invalidnost, ampak za cestnino je baje dovolj. (60%)

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Ups kaj pa je to hehe.
redface-1.gif

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/943688/Main/943276/

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Prijatel zadeva je takšna da, mora vozilo ustrezati določenim zahtevam in sicer da ti zavarovalnice prizanjo 10% na AO in AK, je potrebno predložiti odločbo o oprostitvi plačila cestnine, le to pa poš dobil, za vozilo ki je v lasti invalida ali se za prevos le njega potrebuje (ni nujno lastništvo), zagotoviti pa mora predpisom in sicer bencinski motor do 1.8 ali 2.0 avtomatik, ter dizel 1.9 ali 2.2 avtomatik, ter 80% invalidnost.
Odločbo za oprostitev boš mislim da se da kar na registraciji uredil drugače pa na UE tvoje občine.

Predlog: Če ti avto ustreza tem pogojem preveri ali še rabiš kakšno izjavo da s tem avtom prevažaš mamo, in si brez sprememb lastništva urediš odločbo o oprostitvi plačila cestnine, ki je vezana na VIN (šasijo), s tem pa pol na zavarovalnici uveljavljaš.

P.S. Bom pa kolega vprašal ker ma tak nareto za svojega pežoja, ker je hčerka invalid.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Pri zavarovalnici Generali imaš popust 10%, če prineseš kopijo odločbe centra za socilano delo, na kateri piše da si za dotično vozilo oproščen cestnine (vozilo invalida, ali vozilo za namene prevoza invalidne osebe).