"prepakiranje" h264 v mp4

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
torej, mam en problem z videi za ipoda in iščem rešitve, na enem forumu sem našel, da je nekdo problem, ki ga je imel (videi so bili v quicktime mov wrapu .mp4 fajli v mov wrapu - moji so sicer .mp4 fajli v h264 wrapu) rešil tako, da je na en hiter način (manj kot 1 minuta piše) zamenjal wrap fajla

pri tem je dal link na macslash, ki pa je down za nepredvidljiv čas

torej rabil bi software oz. kakršnkoli način, da na novo zapakiram .mp4 z h264 v .mp4 z MPEG-4 wrapom

pa še eno vprašanje - s čim tako datoteko prerezati na pol recimo? (če bi slučajno bila omejitev 300MB kar zeloo dvomim, ker naj bi do 4GB fajle podpiralo)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Jaz sem za pretvarjanje videa uporabljal tole: http://mediacoder.sourceforge.net/
Upam da se boš znašel
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
hvala za hiter odgovor, se bom probal poigrat malo

glede velikosti sem imel prav, sem pravkar potegnil en film z 380+MB in ga je zagnalo takoj

bom še prilepil sliko itunes kaj v bistvu hočem

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Saj vem kaj hočeš narediti, samo kontainer hočeš spremeniti.
Importaj video, pod zavihek audio daj "Enable audio" in "Copy audio" in pri video enako. Potem pa nastaviš samo še ustrezni kontainer - na tak način ti ne bo nič prekodiral in bo takoj konec.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ipodspecs.jpg

evo, tisto linijo, kjer piše Video codec: H.264 bi rad spremenil v MPEG-4

se bo to dalo z mediacoderjem?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Saj vem kaj hočeš narediti, samo kontainer hočeš spremeniti.
Importaj video, pod zavihek audio daj "Enable audio" in "Copy audio" in pri video enako. Potem pa nastaviš samo še ustrezni kontainer - na tak način ti ne bo nič prekodiral in bo takoj konec.

super 5*, zdaj pa samo da dela pa bo še boljš
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
hmh zdaj se igram in nič ne naredi v bistvu

pod video codec še vedno piše H.264

sem pa tudi tisto prestavil v mediacoderju : pod Video - Encoder - ugasnil autoselect in prestavil na FFmpeg, ker pod autoselect ima x264

kaka ideja?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zdaj sem dal da ne "copy video" in to bi potem trajalo skoraj tako dolgo, kot je film dolg - sem prekinil po 5 min in ostane shranjen tisti del, ki ga je že pretvorlo

no to zdaj dela, ampak, če je možno, bi se temu izognil, da moram vsak film 1 uro pretvarjat

any input will do
grin1.gif

edit: aja audio sem pustil copy in tisto ne dela, vendar predvidevam, da bo delalo, če ga ponovno zapakira, ampak tega nočemo
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
A pa ti je jasna razlika med codecom in containerjem?

Container si lahko predstavljaš kot nekaj, v kar lahko spraviš zeljnate glave. To je lahko leseni zaboj, plastična ali kartonasta škatla, najpogosteje plastična mrežasta vreča. V tvojem zgornjem primeru je to "Kind:"

Codec je pa stanje v katerem te zeljnate glave shranjuješ. Lahko jih imaš kar tako surove, lahko jih daš kisat, ali pa celo naribaš.

Container je dokaj preprosto zamenjati - iz vreče daš v gajbico, na polico... Codec pa ne - da zelje naribaš, ti vzame precej več časa...

In ti bi rad spremenil codec. Torej ribanje... Če to hočeš narediti hitro, rabiš hudo zmogljiv mlinček... 1:1 (trajanje filma : čas potreben za konverzijo) je sicer za primer, ki si ga navedel zgoraj nekoliko preveč, bi moralo biti bolj proti 2:1, ampak tudi to je zate predolgo se mi zdi...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
saj to mi je bilo malo čudno na začetku, ker je en pisal, da lahko kodek spremeni v 1 minuti

problem meni ni, da moram divx/xvid spremenit v manjši file inmanjšo resolucijo ampak sem na eni naši strani že potegnil film, ki naj bi bil za iPode - pa tud na apple.com piše, da bi moral take filme predvajat, zato sem tudi iskal enostavno rešitev za "enostaven" problem

samo očitno nebo tako enostavno
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Probi najt drugo verzijo filma, ali pa čez noč prekodiraj video.