Prenosniku je crknil ekran...kako naprej?

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
živjo, prenosniku je crknila osvetljava ekrana. Je sicer videt ikone, a je brez osvetlitve. Se da to kako doma poštimat? al bi bilo treba nest na servis (cena?)

2. je še v garanciji pri GambitTrade (enaa.com), orginalnega računa nimam, mam pa sto drugih listov, (med drugim tudi predračun), a bi šlo tole skozi? (dobra poslovna praksa=?)

hvala za odgovor in lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
glede garancije pač poskusi. Če imaš garancijski list pomojem na potrebuješ računa.
Redna cena naservisu bo nekaj sto evrov. Na ebay dobiš kompleten zaslon za cca. 100evrov. Premontirat moraš pa sam.

te opcije imaš.

lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če je crknila žarnica, kar je iz tvojega opisa napake povsem verjetno, se da zamenjat! Popravilo pri namiznem lcdju pride okrog 30€, za laptop pa ne bi smelo bit dražje. Razen seveda, če ti zaračunajo "faktor laptopa" in pač mora bit dražje brez pametnega razloga.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Kateri računalnik pa imaš?
Če ni osvetlitve, je crknil inverter ali pa žarnica v displayu.
Cena inverterja je okoli 30€ (+ delo okoli 35€), žarnice za display se pa načeloma ne da naročiti. Menjava displaya z delom je pa nekje od slabih 300 do dobrih 800€..

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Jaz ti zamenjam ekran in iverter za 180€ (delo in material vključena).
grims-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
90% sem prepričan da je crknila žarnica.
Računa ne potrebuješ, povej mi serijsko in ti lahko preverim do kdaj je v garanciji.
wink-1.gif

Če nebo več me pa lahko kontaktiraš po pm, pa se bomo kaj zmenili.
smile-1.gif

Če je res v garanciji, ga lahko jutri prineseš na servis (Inea) in bo do konca tedna popravljen, če imajo na Toshibi ekran na zalogi (po vsej verjetnosti ga imajo).

Nazadnje urejeno: