Prenosnik z mat zaslonom

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Zdravo.

Malo iščem prenosnik za mojo osebno rabo (internet, filmi, kakšna starejša igrica). Mora pa obvezno imeti mat zaslon. Ker mi tej tanovi glossy zasloni niso všeč zaradi negledljivosti ob močnejši svetlobi (bleščanje). "zdržati" pa mora v formi vsaj nekaj let...

Če ve kdo za kakšnega prenosnika, bi se priporočal. Zaželjeno je da je 17" in da ima vse standardne priključke (USB, eSATA, wireles,...)

Zakaj se pa mat zasloni umikajo iz prodaje?

Hvala za pomoč

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ker so dražji za izdelavo, zaradi premazov proti bleščanju.

Pri glossy se je en ekonomist spomnil, da bi te premaze skenslal in to še reklamiral kot nekaj pozitivnega.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sej če se primerja glossy in mat zaslon, glossy je boljši - ma lepše barve in je svetlejši, samo kaj, ko ti pride prav dejansko samo na domači mizi, pa da nimaš kakšnega pretiranega zunanjega vira svetlobe ...
tongue-1.gif

dejansko so overall, za prenosnike, še vedno matt zasloni zakon - sej zato je prenosnik, da lahko čekiraš oz. delaš kjerkoli ... bučmani ...

@Marauder: na firmi nabavljamo eno računalo, zame in za mojo drago, rabiva pa takega mat - trenutno smo zasledili uporabno zadevo samo tole:

17" HP z matt zaslonom . ampak bodi pazljiv, ker obstajata dve verziji - ta z matt zaslonom in isti z glossy (ki ni sicer čisti glossy, je pa vseeno dosti glossy, da je neuporaben ...)

obstaja še en HP s 15,4" zaslonom, je po moje še celo boljši od tega, samo je manjši, pa mislim, da v seriji business in je najšvohnej 1400€ ... nisem pa šur, no ...

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Dizzy hvala za pomoč, vendar je zadeva že umaknjena iz ponudbe... bom jutri zavil kar v kakšno računalniško trgovino pa da vidimo kaj bo...