Prenosnik VS ''domača kišta''

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Mam eno vprašanje morda bo butasto
redface-1.gif

Domač računalnik mi je šel dobesedno v k___c. Jaz laik ga ne morem spravit k sebi, potreboval bi enga orng stručnjaka.
Kišta je stara 5 let če ne več. Zato ne vem če je smisel jo dajat v popravilo.

Uporabljam zato prenosnik. Pa me zanima če se prenosnik zna bolj pregrevati, oziroma ali ga je smiselno zvečer pustit prižganga, da si kako stvar zlowdam čez noč
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ni nobenega problema (vsaj če je kaka ''pametna'' firma), sam imam HP-ja večkrat čez noč prižganega, je tudi že bil 1 mesec nonstop prižgan, pa je še zdaj cel
grin1.gif

Iz vidika ekonomike je tak boljše laptop pustit prižgan, ker porabi enih 8x manj elektrike kot namizni, pa še tišji so ponavadi.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Če imaš kakšno aplikacijo, ki ti bere temperature, spremljaj kakšno uro ali dve full loada in preveri, da temperatura ne gre čez mejo. V kolikor je vse v redu, ni težav. Za vsak slučaj ga pa lahko daš na power safe mode ali karkoli že ima za načina, v katerem malo špara. Seveda če nimaš prehitrega interneta. Načeloma ne bi smelo biti problemov.

Moj laptop se pri max loadu greje tja do 65-70°C in deluje normalno, tudi po 20 ur, če je treba.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Mam pri visti gadget, ki meri temperaturo.
Če dam na safe mode v start meniju (če dobro razumem) a se PC ne ''ugasne'' oz se prekini povezava in ne lowda več?
Ali moram to v nadzorni plošči naštelat?
redface-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ne, ti moraš dati safe mode za power. Ti si najbrž dal stand by za cel sistem. Skoraj vsak prenosnik ima neko aplikacijo, s katero lahko do neke mere reguliraš frekvenco procesorja. Glede na to, da imaš visto, klikni na baterijo v taskbaru in poglej, če se tam da. Vem, da ima kolega visto na laptopu in pri njem tisti dialog zgleda, kot če je to že built-in.

Ti mu samo omejiš brzino, s tem posledično tudi temperaturo in zmanjšaš rizik za pregrevanje.

Povedano po domače, katero tipko stisneš oziroma v kateri aplikaciji si izbereš performance profil, ko greš recimo igrat kakšen game? Safe mode boš našel tudi tam (po moje).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Daj Naglfraf najjprej se zberi in potem kaj napišeš. To kar si napisal nima ne repa ne glave.
Recimo noben "safe mode za power" ne obstaja.

halo, ti pa uporabljaj laptop (za ta namen je bil izdelan) in ne kompliciraj.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
To je to. Kot sem že prej povedal, če imaš malo hitrejši internet, se lahko zgodi, da se bo tu in tam malo šlepal. Probaj malo surfat poleg, da vidiš, če ima še dovolj manevrskega placa.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
stein, ja, malo mi je terminologija šla v nižave. Pač power saving mode. Bo tako v redu, gospod trda govor?