Prenosnik/Vista/zmogljivost

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
lp

trenutno si lastim prenosnik star 3 leta pa me zanima če bi mi na njemu delovala vista(rad bi jo malo testiral). zdej mam naložene xp-je.a je možno da si kako naložim visto in da bi imel še vedno lahko xpje. da ko prižgem rač. da bi imel na voljo obe opciji. na tej strani http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/tm_4060.html so tud driverji za xp-je in visto za moj prenosnik ampak če pogledam je driverjev za visto dost manj kot pa driverjev za xp. konfiguracija prenosnika je: intel pentium 1.73 ghz, 60 gb disk, integrirana grafična, 1.256 gb ram. hvala za pomoč

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to se da, da imaš oba, sam imam tako narejeno, vendar priznam, da XP-je zelo malokrat oz. nikoli ne zaženem.

vendar pa ti Vista na tem računalniku ne bo delala najbolje, Vista zelo dobro dela na novih računalnikih ki so dosti bolj nabiti (boljši procesorji, RAM, diski in posledično Vista lažje diha).

lahko pa probaš, seveda.
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Delalo bo, ampak bolj švoh (zaradi procesorja), tudi integrirana grafična ne bo ravno v pomoč. Brezveze gor dajat, ne boš nič pridobil.

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
pol pa bolj da ne probam če je vista tok požrešna. kaj pa linux pa sam downloadam ubuntu in zaženem inštalacijski fajl pa bom mel oba xp in linux. a je linux manj požrešen kot xp? kako se kej obnese?a je za probat