Prenosnik Toshiba-prekinitev zagona.

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Nečak mi je prinesel prenosnik Toshiba, ki mu je naenkrat prenehal delovati. Napaka je naslednja:po vklopu se nekaj trenutkov normalno zaganja, nato se za trenutek pokaže modri ekran, kjer ne uspem prebrati teksta, nakar ponudi možnost varnega zagona, ki pa se tudi prekine. Ko sem preveril disk(priklopil sem ga na svoj računalnik), sem videl dve particiji, od tega ena v RAW formatu, ki je popolnoma prazna (135GB) in druga v NTFS formatu. RAW format mi je neznan, zato prosim nekoga, da mi malce pojasni. Particijo, ki je v NTFS formatu, sedaj preverjam za napake diska, nato bom iskal naprej in seveda prosil za pomoč, če bom naletel na težave. Hvala.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ko se računalnik začne zaganjat pritiskaj F8 in ko prideš do menija kjer ti piše Safe Mode boš videl malo nižje zapis Stop on error ali nekaj podobnega in stisni to in ti bo počakalo na BSOD tako, da boš lahko prečital kakšna napaka je.

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Hvala, sedaj se mi je prenosnik ustavil na modrem ekranu. Piše "UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME", spodaj pa Tehnical information: STOP: 0x000000ED (0x85E0A630, 0x000009C, 0x00000000, 0x00000000). Kaj to pomeni? Hvala!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.383
6.161
113
Zagonska particija ni v redu. RAW pomeni, da ne prepozna datotečnega sistema.

Ali so bili podatki na drugi particiji (ta, ki je v redu)?

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Podatki so bili (in so še, na srečo!) na tej particiji, ki je moj računalnik iz ne vem kakšnega razloga ni prepoznal. Ko sem namreč disk vrnil v prenosnik in pognal v varnem načinu ter nato pognal preverjanje in popravilo napak na disku, je postopek stekel in nato se je računalnik resetiral in normalno zagnal. Sem pa ugotovil, da je baterija popolnoma prazna in očitno je ne polni. Bi lahko bil izvor problemov v tem?