Prenosnik Prestigio Nobile 156-driverji

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Prosim za pomoč. Imam navedeni prenosnik in imam težavo, ker se ne morem brezžično povezati v mrežo oz. na internet.Prenosnik je letnik 2002. Za trenutek mi je uspelo vzpostaviti WIFI povezavo, vendar pri naslednjem zagonu ni več delovala. Ker sem že imel namen počistiti računalnik, sem sformatiral disk, napravil dve particiji in naložil Windows XP. Vse ostalo mi deluje v redu, tudi žižna povezava v mrežo, le WIFI mi nikakor ne uspe. Driverji so seveda še v glavnem original, zato sem mislil, da bi jih komplet posodobil, vendar ni brezplačne različice. Lahko kdo pomaga?
Hvala vnaprej

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Hvala za predlog. Instaliral sem torej WIRELESS - Intel PRO-Wireless 2200 driver (ta verzija je namreč v originalu nameščena), vendar je rezultat isti, torej povezave ni. Je še kakšna ideja?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Kupiš 3rd party USB WiFi dongle.
Točno ta model prenosnika sem imel pred leti. 5 let je delal brezhibno, potem pa so se začele okvare. Prva stvar, ki je odpovedala, je bila WiFi kartica.

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
No, uspelo mi je rešiti problem in sicer sem v BIOS-u preveril nastavitev za Wireless ter ugotovil, da je bila nastavljena na Disable. Ko sem to spremenil in instaliral nazaj originalne gonilnike, je vse delovalo, kot mora. Ni pa mi jasno, kako je možno, da bi v BIOS-u prišlo do spremembe, ker nisem popolnoma nič spreminjal.
Mogoče bo izkušnja prišla komu prav.
Lep pozdrav.