Pozdrav,
Imam en totalno banalen problem. In sicer, nujno bi moral zamejat vetrnico za hlajenje. Imam Toshiba laptop, star nekje 3-4 leta, ne vem točno, ker sem ga odkupil na firmi. Računalnik sicer brezhibno in lepo deluje, le vetrnica je fuč in se dere ko 100 mater. Včasih se celo ne zažene, ko bo morala ohladit, saj verjetno zaradi trenja nima dovolj moči in mu je potrebno pomagat tako da pihnem skozi hladilne reže...no nato ko dobi brco v rit, se začne spet vrtet in hladit, vendar spet ropoče zraven.
Torej, preden sem začel razkopavat po laptopu sem si pogledal nekaj tutorialov kako do vetrnice na Toshiba laptopih, vendar na moje presenečenje ni bilo niti približno tako, kot je v večini primerov prikazano - kao pod tipkovnico. Odvil sem dobesedno najmanj 30 vijakov, vetrnico vidim, vendar ne morem do nje - je res pod tipkovnico, vendar niti pod razno ni variante da se prebijem do nje, saj je na vrhu čez celo matično še neka plastika, ki vse prekriva. Poskušal sem še iz spodnje strani in ugotovil sem, da je dejansko treba odstranit celo matično plloščo da se prebijem do te klinčeve vetrnice. No potem sem raje odnehal, saj sem imel že za celo pest vijakov, ekran ločen, in odklopljene še vse konektorje na raznem kablovju....štala v glavnem. Saj ne vem zakaj tukaj pravzaprav jamram, sam tega očitno nisem sposoben (pa nisem nek levak za rač. železnino). Zanima me samo ali je še kaka opcija da bi podmazal tega hudiča (in s čim) drugače se mi bo spipalo. Kakšen predlog??