Prenosnik MSI U130 in zanimiv problem

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.459
821
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
torej na mizi imam ta mini računalnik v čudnem stanju..Ne vem sploh kako naj opišem problem, zato bo malo daljše branje...
crazy1.gif

Na prvo žogo izgleda, da je problem v tipkovnici, namreč tipke ne delujejo tak kot bi morale. Ko pridem do gesla za windows, le tega ne morem vpisat, ker tipke ne delujejo po defaultu. Recimo ko kliknem tipko backspace, tipka deluje v kontra smer in podobne anomalije..recimo enter ne prime, brez da držim tipko shift, enako velja za vse ostale črke. Sprva sem mislil, da se je vklopila kakšna funkcija s tiko FN vendar to ni to. No potem mi je enkrat le ratalo priti v winse, kjer je nekaj sekund delalo vse ok, potem se mu je spet zmešalo. V beležnici vse črke kontra, vendar zanimiva ugotovitev: ko sem stisnil črko P se je prikazalo okno za tiskanje, torej je izgledalo tako, kot da šteka tipka CTRL. Brez da držim tipko shift ne delujejo niti smerne puščice..
13.gif

nimam pojma, kaj se mu dogaja, zdaj sem iz ubuntu menija zagnal še memtest, da vidim, če je morda problem kjer v ramu. Se komu sanja, kaj bi še lahko bilo narobe?
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če že v boot meniju ne dela, je verjetno kaj v BIOS-u "zmučkano".
Probaj resetirati BIOS nastavitve na default-ne.

Pa preveri, če je na voljo update BIOS-a.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.459
821
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
džizs crajst računalnik
stupid-1.gif

1. flešal bios. Ista pesem
2. priklopi drugo usb tipkovnico, tipke se obnašajo enako kot na privzeti. Nimam več idej..

Najbolj zanimivo je pa to, da ko pridem v OS (ubuntu) pa tipkovnica dela normalno..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko vpraša pri nas: trgovina in servis, če jim je kaj znano
Ali pa pri MSI, če ima kaki forum, ali support.

Drugo zdaj ne bi vedel. No ja, razen guglanja, če je že kdo imel tako težavo in mogoče celo rešil.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.459
821
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ni to to, to sem najprej počekiral. Nekaj se mu je sfuzlalo, mogoče celo konektor za tipkovnico, čeprav dvomim. Malo prej sem normalno prišel v windows, brez da bi kaj šaril po tipkovnici. Nekaj trenutkov je potem tipkovnica delovala normalno čez nekaj minut pa je spet brez razloga preklopila na "crazy mode" in lahko sem samo ugasnil računalnik
smile-1.gif

virtualman

Pripravnik
20. avg 2008
79
0
6
jv slovenija
Bi rekel, da imaš virus. Poskusi format C: in kompletno obriši disk. Nato naloži ves sistem na novo. Je pa možnost okvara motherboarda- torej okvaara hardwarja.
Imaš tudi varianto naložiti nov firmware ( upgrade Bios), če je tu kaj zmešano. Lahko tudi LOW voltage na bateriji ( knofku -3v na cr 2032)

lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.459
821
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Preostane mi samo še ponovna inštalacija OS-ja, potem sem pokuril res že vse opcije, ki so mi na voljo. Tega se lotim danes. Bios, kot sem že napisal, sem flešal na tovarniško verzijo a ni pomagalo. Tudi baterija ni kriva, saj se tudi brez nje obnaša enako...

virtualman

Pripravnik
20. avg 2008
79
0
6
jv slovenija
Mislil sem baterijo na motherboardu . Tisto, ki je v obliki gumba ( knofa) in ima 3v napetost, ko je OK. Oznaka te litijum baterije je CR2032. Ta baterija ima zvezo z biosom. Če napetost pade potem se v biosu nastavitve spremenijo...pozabijo. Recimo tudi datum, nastavitve diskov itd....pač vsa konfiguracija.
Morda poskusi naložiti protivirusni program na USB in ga tam zagnati. Z ozirom, da ti pod linuxom ( Ubuntu) vse dela OK ( kolikor sem razumel) pa je hardverska napaka izključena. Torej je shit v Windowsih.
lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.459
821
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
mah, ni to softwerski problem..ravnkokar nalagam XP, prej sem sformatiral disk in na točki inštalacije, kjer vpišem ime računalnika oz uorabnika, tipkovnica ne funkcionira pravilno...torej problem mora bit v hardveru.
confused-1.gif