Prenosnik " melje, melje, melje

kajvos

Pripravnik
10. sep 2009
146
1
18
Prosim za pomoč !
Prenosnik mi po zagonu prične " mleti, mleti, mleti tudi do 45 minut. Med tem časom mi zelo opočasni delovanje rač. Kje se da videt kateri programi se zaganjajo oziroma kateri program povzroča to mukotrpno mletje. ?
shocked-1.gif

Kaj naj naredim ,da bi to odpravil ?
confused-1.gif
Prosim za rešitev !!

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
V task manager poglej, kaj ti CPU največ poganja. Od tu naprej se da potem kaj dejanskega narediti.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.101
5.644
113
Ce pa je blem softwarski...

Shrani kar rabis na kak drug disk

www.dban.org mountaj z kakim namenskim peogramom na usb in fresh instal winsov after duke nukem
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.846
5.942
113
Kameleon
S tomahawki nad komarje ?

Prvo z Crystal Disk Info preveri stanje hdd, če gre za sw problem je dovolj na formatiraš z windows orodjem ob začetku nove instalacije.

kajvos

Pripravnik
10. sep 2009
146
1
18
Hvala za odgovore, Lahko samo odgovorim na eno točko, uporabljam protivirusni program AVAST.

Kje lahko vidim ta ? (V task manager poglej, kaj ti CPU največ poganja ).

Se da komplet kopirat na zunanji disk : C disk posebej in D disk posebej ? Tega notranjega pa kasneje na novo formatiram in nato kopiram nazaj vsakega posebej ? Ali moram kasneje nanovo intalirat Windovse ?

Prosim oprostite mi da vam postavljam taka vprašanja, sem popolni laik pri rač.
Lp

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik kajvos pravi:

Pritisni kombinacijo tipk "shift + ctrl", jih drži nato še tipko "esc"

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kajvos pravi:
Hvala za odgovore, Lahko samo odgovorim na eno točko, uporabljam protivirusni program AVAST.

Se da komplet kopirat na zunanji disk : C disk posebej in D disk posebej ? Tega notranjega pa kasneje na novo formatiram in nato kopiram nazaj vsakega posebej ? Ali moram kasneje nanovo intalirat Windovse ?

Prosim oprostite mi da vam postavljam taka vprašanja, sem popolni laik pri rač.
Lp
koliko diska imaš še praznega? če je fajn zabasan bi moral skopirat samo podatke, potem pa skopirat nazaj tisto kar res rabiš za ostalo imaš lahko zunanje diske. pa na novo naložit programe, ki jih uporabljaš.

kajvos

Pripravnik
10. sep 2009
146
1
18
Skala! Velikost diska. C 60GB , prostega je še 6 GB., D 174 GB prostega še 49.8 GB